Trump'a yakışan...

ABD, 'tek güç' olarak kendini görünce dünyada nicedir rahat kalktı. Böyle bir duruma/konuma geldiğini sanarak dünyada her konuya maydanoz olup burnunu sokma yanlışı yapılıyor habire.

Dış politikasını, diğer ülkelerin içişlerini doğrudan karıştırmak üzerine kurgulayan bu ülke yönetiminin; Ortadoğu'da hayal ettiği düzeni kurmak istemesinin/hevesinin bedelini milyonlarca Müslüman canlarıyla, mallarıyla ödediler/ödüyorlar hala...

Bu kanlı projenin adı BOP'tur. 

Obama'nın başlattığı bu projenin Ortadoğu'daki ülkelere  refah/mutluluk getirdiğini kim söyleyebilir ki?
Biz söyleyelim: Başta ABD ve onun dümen suyunda giden sömürgeci kafalı Batılı ülke yönetimleri; karıştırdıkları Ortadoğu'da  yeterli mutluluğu bulamadılar, hala burayı karıştırmak, kan akıtmak istiyorlar.

Çünkü, doymak bilmeyen refah/mutluluk düzeylerini/ortamlarını sürdürmek/yaşatmak zorundalar. Yoksa, duracak/durağanlaşacak yaşamın getireceği toplumsal sorunları çok iyi biliyorlar.

Bildikleri için de; geri kalmış, sömürülecek gariban ülkelerin başına çorap örmeyi "yaşamsal görev" biliyorlar kendilerine.
ABD böyle bir göreve; kendini "dünya jandarması" olarak görmesi nedeniyle soyunmuş bulunuyor. O nedenle de dünyada habire huzursuzluk yaşanıyor...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme