Tuğrul'dan eğitim-öğretim yılı mesajı

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda okul servisi öğrenci taşımacılığı yapan S plaka esnafı ve tüm şoför esnafına kazasız, belasız bir eğitim öğretim yılı geçirmesi temennisinde bulunarak 'Velilerden ricamız S plakalı araçlar haricinde çalışan araçlara çocuklarını vermesinler' dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Van’da 1579 okulda, 18 bin 370 öğretmen ve 324 bin öğrenci ders başı yaptı. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul,  “2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını temenni ederek, eğitim ve öğretim yılının kazasız belasız geçmesini diliyorum. Öğrencilerimizin okullarına taşınmasında görev alacak öğrenci servis şoförlerimizin de trafik kurallarına uyarak daha dikkatli olmaları konusunda özen göstermelerini istiyorum. Öğrenci servisinde görev yapan arkadaşlarımın kılık kıyafetlerine, araçlarının temizliğine özen göstermelerini istirham ediyorum” dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmek için oda olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden, Başkan Tuğrul, “Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize kazasız belasız başarılı bir yıl diliyorum. Huzur ve güvenliği sağlamak için; servis ve dolmuşçuluk yapan tüm araçlarda temizliğe, trafik kurallarına uyulmasına büyük önem vereceğimizi baştan ifade etmek istiyorum. Sürücülerimizin araç kullanırken yolcu taşırken telefonla konuşmamaları, sigara gibi kötü örnek olacak maddeleri kullanmamaları, emniyet kemeri takılı vaziyette yolculuk yapmalarını sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması noktasında istişarelerde bulunduk. Bütün şoförlerimizin kılık kıyafetine dikkat ederek, saç sakal traşı ve temiz olmasına öncelik vererek, insanlara güzel hitap ederek onları huzurlu ve güvenli şekilde gidecekleri yerlere ulaştırmak temennimizdir. Servis şoförlerimiz dâhil tüm yolcu taşıyan araçlarımızın yolcu indirip bindirirken, gerekli tedbirlerin alınması; sürücülerimizin öğrencilerimizi indirdikten sonra da görevinin olduğunu unutmayıp öğrencilerimizi kontrol etmesi noktasında hassasiyet göstermeleri gerektiğini öte yandan velilerden özellikle ricamız S plakalı araçlar haricinde çalışan araçlara çocuklarını vermesinler" dedi. HABER: EVREN DOĞRUER

 

Bakmadan Geçme