• Haberler
  • Güncel
  • Tüketiciler Birliği'nden VASKİ'ye su zammını geri çek çağrısı

Tüketiciler Birliği'nden VASKİ'ye su zammını geri çek çağrısı

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, suyun temel insan hakkı olduğunu ifade ederek yapılan zammın derhal geri çekilmesini istedi.

Uğurlu, “Kendi öz kaynaklarından suyu çıkaran bu anlamda hatırı sayılır bir ile sahibiz. VASKİ'nin jet hızıyla uyguladığı zammı geri çekmesini bekliyoruz " dedi.

Kısa bir süre önce VASKİ tarafından alel acele suya yapılan yüzde 30'luk  zammın temel insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu "Su temel bir insan hakkıdır. Anayasamızda bu hak güvence altına alınmıştır. Suyu temin etmek, vatandaşlarına en temiz ve en uygun şekilde ulaştırmak mahalli idarelerin en asli görevidir. Kadim şehrimiz Van ilimiz su konusunda hatırı sayılır bir zenginliğe sahiptir. Birçok ille kıyasladığımızda kendi öz kaynaklarından suyu çıkaran bir şehre sahibiz.Fakat VASKİ'nin hizmetleri kaplumbağa hızıyla yapılırken, jet hızıyla yapılan yüzde 30'luk su zammını anlamakta bir hayli güçlük çekiyoruz. Kimsenin bu durumu tüketicilere reva görmesini kabul edemeyiz. Biz suyu Karadeniz'den mi getiriyoruz. Biz suyu Marmara bölgesinden mi getiriyoruz. Suyu tırlarla mı taşıyoruz ki maliyet artışı olmuş haberimiz yok. Traji komik bir hadise ile karşı karşıya geldik.

Kendi kaynaklarımızdan çıkardığımız suyun bu kadar pahalıya satılması gerek temel ihtiyaç maddesi olan suya ulaşılması noktasında insanları sıkıntıya sokacak, gerekse de Cumhurbaşkanımızın Yüzyılın Kabinesi ile birlikte fahiş fiyatlarla mücadelesini sekteye uğranacaktır. Biz Tüketiciler Birliği Van Şubesi olarak bu anlamsız zammın düşürülüp geri çekilmesini bekliyoruz" dedi.BASIN BÜLTENİ

Bakmadan Geçme