• Haberler
  • Güncel
  • Tüm Emekliler Derneği Başkanı Naci Şahin: Emekliler geçinemiyor

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Naci Şahin: Emekliler geçinemiyor

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Naci Şahin, ekonomik sıkıntılardan dolayı emeklilerin geçinemediğini belirterek, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yüksek enflasyon, artan fiyatlara yetişmekte zorlanan emeklilerin mağduriyeti sürüyor. 10 bin lira aylık alan emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini belirten Şahin emekliler hayat şartlarına göre verilen ücretin çok az olduğunu belirterek maaşların yükseltilmesini istedi. 

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılmasının yaşadıkları ekonomik sıkıntıları çözmediğini belirten Tüm Emekliler Derneği Başkanı Naci Şahin, “Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların en büyük mağduru emeklilerdir. Emekli vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekiyor. En düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılması sorunu çözmez. Bugün ülkemizde kira fiyatları 10 bin liranın üzerine çıkmıştır. Hükümetten bir an evvel emeklilerin mağduriyetini gidermesini bekliyoruz. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı” diye konuştu.

“BİZİMDE YAŞAMAYA HAKKIMIZ VAR”

Emekliler insanca, barış ve huzur içerisinde yaşamak istiyor. Geçim kaygımızın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bizimde yaşamaya hakkımız var. Ülkemize yıllarca çalışıp hizmet ettik. Karşılığı bu olmamalıydı. Emekliler artık ekonomik anlamda sorun yaşamak istemiyor. Yıllardır düşük gelirleriyle yaşam standardını tutturmaya çalışan emekliler, açlık sınırının altında kalan gelirleriyle geçinmekte zorlanıyorlar. Emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu yoksulluk ve açlık sınırının altında maaş almakla birlikte çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmaktadır. Her geçen gün daha da yoksullaşan emeklilerin sorunları içinden çıkılmaz hal alırken, birçok emekli geçinebilmek için emekliliğine rağmen çalışmak zorunda kalıyor. Emeklilerin mağduriyeti bir an evvel giderilmeli. Yıllarca çalışıp devletimize prim ödedik. Biz ekonomik sorunlarla boğuşmak istemiyoruz. Emekliliğimizi rahat bir şekilde geçirmek istiyoruz. Ama maalesef bugün tüm emekliler geçim derdine düşmüş, ay sonunu nasıl getiririz diye kara kara düşünüyor. Emeklilerimizin maaşları yüksek enflasyon ve gelen zamlardan dolayı her geçen gün eriyor. Ülkemizde emeklilere kıymet verilmiyor. Emekliler üvey evlat muamelesi görüyor. ” dedi. 

“EMEKLİNİN DAYANACAK TAKATİ KALMAMIŞTIR”

Emeklilerin ekonomik açıdan tükendiğini belirten Şahin, “20 yıl önceki alım gücümüze yeniden ulaşmak istiyoruz. En düşük emekli aylıklarının asgari ücretin üzerinde olduğu yılları özlüyoruz. Bir emekli ikramiyesiyle bir ev alınabildiği yılları yeniden görmek istiyoruz. Pazara çıkarken, nelerden vazgeçebileceğimizi düşünmediğimiz günleri özlüyoruz. Et yiyebildiğimiz, sağlıklı beslenebildiğimiz günleri arıyoruz. Ucuz ekmek kuyruklarında saatlerimizi harcadığımız değil, torunlarımıza aldığımız gofretlerle, onları parklara götürebildiğimiz günleri özlüyoruz. Emeklinin alım gücü bozuldu, harcama düzeni bozuldu, sağlık düzeni bozuldu, psikolojisi bozuldu, kısacası emeklinin dengesi bozuldu. Avrupalı emeklileri tatil yaparken gören emeklilerimizin, ucuz ürün aradığı marketlerden başka gezebileceği yer olmaması, emeklilerimizin düzenini bozdu. Bir evin kirasına bile yetmeyen aylıklarla hayatta kalmaya çalışan emeklilerimizin, yaşama sevinci artık tükendi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda bu duruma düşeceğimizi hiç düşünmemiştik. Bütçe açıklarını bizim kapatmaya çalışacağımız aklımızdan geçmemişti. Emekliye 10 bin liranın layık görüleceğini ummamıştık. Sayın Cumhurbaşkanımıza, 17 milyonluk bir ailenin sözcüsü olarak sesleniyoruz; ‘Gün bu gündür. Emeklinin dayanacak takati kalmamıştır. Devletin eli artık emekliye uzanmalı, yüzü güldürülmeli, umutları yeniden yeşertilmeli, yaşama sevinci tekrar verilmelidir. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı. Emekliler Cumhurbaşkanımızdan mağduriyetlerini giderecek müjde bekliyor. Emekliler acil çözüm beklemektedir. İnşallah Hükümet emeklilerin sesine kulak verir. Emekliler olarak umudumuzu kaybetmeden emeklilerin durum ve taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutluyorum” diye konuştu.

KAYNAK: VANSESİ HABER BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme