• Haberler
  • Güncel
  • Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin güven tazeledi

Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin güven tazeledi

Tüm Emekliler Derneği Van Şubesi 7. Olağan Kongresinde yeniden başkan seçilen Naci Şahin emeklilerin sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceklerini belirterek, 'Emeklilerimizin sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Emeklilerin daha iyi şartlarda yaşamaları için mücadele etmeyi sürdüreceğiz' dedi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Van TSO’da yapılan Tüm Emekliler Derneği Van Şubesi 7. Olağan Kongresinde mevcut başkan Naci Şahin yeniden başkan seçildi. Şahin, siyasi parti temsilcilerinin kongreye katılmamasının kendilerini üzdüğünü belirterek, “7. Olağan kongremizi gerçekleştirdik. Üyelerimizin teveccühüyle yeniden başkan seçildim. Göreve başladığımız günden bu yana emeklilerimizin yaşamış oldukları sorunları her platformda gündeme getirdik. Çözümüne katkı sunmaya çalıştık. Bundan sonra da çalışmalarımız aksamadan devam edecek. Kongremize siyasi parti temsilcilerinin katılmaması bizleri üzmüştür” dedi.

Şahin, emeklilerin en önemli sorunlarının başında gelen düşük maaşlar, yetersiz sağlık hizmetleri ve sosyal aktivite eksikliği konularında çözüm önerileri sundu. Başkan Şahin, "Emeklilerimizin öncelikli taleplerini ilgili kurumlara iletmeye devam edeceğiz. Maaşların artırılması, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve sosyal imkanların geliştirilmesi için yoğun çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Enflasyon ve artan hayat pahalılığının emeklileri olumsuz etkilediğini vurgulayan Şahin, mevcut aylıkların emekli maaşlarının yeterli olmadığını ifade ederek, "Emeklilerimiz ciddi şekilde ekonomik sıkıntı çekiyor, geçinmekte büyük zorluklar yaşıyorlar" dedi. 

Şahin, "Emeklilerimizin geçim sıkıntısı giderek artıyor. Kira, gıda, enerji ve diğer temel ihtiyaç harcamaları emekli maaşlarını aşmış durumda. Emeklilerimiz, günlük yaşamlarını idame ettirmekte büyük zorluklar yaşıyor" diye konuştu.

Emeklilere yönelik sosyal ve kültürel imkanların iyileştirilmesi, aktif olarak toplumsal hayata katılımlarının sağlanması gerektiğini belirten Şahin, "Emekliler, çalışma hayatından ayrıldıklarında yalnızlık ve izolasyon sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyorlar. Toplumsal yaşama entegrasyon sağlayacak sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılması önemli" dedi.

Naci Şahin, emeklilerin sorunlarının çözümü için yetkililere çağrıda bulunarak, "Hükümet, emeklilerimizin hayat standartlarını iyileştirmek için acil adımlar atmalıdır. Emeklilerimizin ekonomik ve sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi, toplumsal barış ve refahımız açısından büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Kongrede ayrıca, emeklilerin ekonomik ve sosyal haklarının genişletilmesi, yaşam kalitelerinin artırılması ve toplumsal statülerinin güçlendirilmesi için yeni projeler ve kampanyalar başlatılması gerektiği ifade edildi.

Kongre delegeleri, Naci Şahin'in liderliğinde, emeklilerin sorunlarına daha etkin çözümler üreteceklerini belirtti. Şahin'in yeniden başkan seçilmesi, emeklilerin beklentilerini karşılayacak çalışmalar yapılacağına işaret ediyor. 

Bakmadan Geçme