Tüm mahalleye var onlara yok

Yaklaşık olarak 40 yıldır Şabaniye Mahallesi Şehitlik Sokakta oturan Daim Giyen isimli vatandaş mahallede bütün evlere doğalgaz çekildiğini fakat kendisi ile birlikte 2 eve bazı bahaneler üretilerek doğalgaz verilmediğini ileri sürdü.

Hacı Yılmaz

Şabaniye Mahallesi Şehitlik Sokakta ikamet eden Daim Giyen isimli vatandaş, mahallede tüm evlere doğalgaz verildiğini, kendisine ve diğer 2 eve doğalgaz verilmediğini söyledi. Defalarca yetkililere başvurduğunu fakat sonuç alamadığını söyleyen Daim Giyen isimli vatandaş yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Herkese eşit mesafede yaklaşılması gerektiğini belirten Giyen, yetkili kurumun bahaneleri bir kenara bırakıp bu üç evin doğalgaz sorununu çözmesi gerektiğini söyledi.

"Mahallede sadece 3 eve çekilmedi"

2015 yılında mahalle olarak doğalgaz için yetkili kuruma müracaat ettiklerini belirten Giyen, "Mahallede bütün herkese doğalgaz hattı çekildi. Sadece 3 eve çekilmedi. Ara sokaklarda bulunan komşularımıza da doğalgaz verildi. Birkaç defa müracaat etmeme rağmen benim evime doğalgaz çekilmedi. Resmiyette yol gözükmüyor, ana yola 45 metreden uzak olduğun için çekemiyoruz gibi bahanelerle evime doğalgaz hattı çekilmedi. Aynı durumda olan komşuma doğalgaz verildi. Ama bana her nedense verilmiyor. Onlarda ana yola benim kadar uzak. Bütün hazırlıklarımı yapmama rağmen kaç defadır müracaat ediyorum gelip doğal gaz çekmiyorlar. Hastam var, öğrencilerim var, bundan dolayı doğalgaza ihtiyacım var. Evime su, elektrik gelebiliyorsa doğalgaz neden gelmesin? Bu sorunun cevabını bir türlü bulamadım. Başvurduğumuz kurumun yetkililerinden doğru düzgün cevap alamıyoruz. Sürekli geçiştirip gönderiyorlar. Bu sorunumun çözülmesini bekliyorum. Bu konuda yetkililerden destek istiyorum. Doğalgaz yetkilileri bana doğalgazı komşundan alabilirsin diyorlar. Bazı bahaneler bulup sorunumu çözmüyorlar. Bundan dolayı yetkililerin görevlerini gereği gibi yapmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

VEDAŞ'a çağrı

Mahallede elektriklerinin de sık sık kesildiğini söyleyen Giyen, "Elektriklerimiz son dönemlerde sık sık kesiliyor. VEDAŞ 186 arıza hattını defalarca aramamıza rağmen hatlar meşgul çalıyor veya doğru düzgün bir cevap alamıyoruz. Uzun süre hatta bekletiliyoruz. Hemen hemen her gün saatlerce elektriksiz kalıyoruz. Bir nevi hem bütçemizle hem de zekamızla alay ediliyor. Artık bu sorunlarımızın çözüm bulmasını istiyoruz. Vatandaş olarak düzgün bir hizmet bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme