Tunçdemir ailesinin geleneksel piknik buluşması

Tunçdemir ailesi kanaat önderlerinden Enver Tunçdemir öncülüğünde her yıl geleneksel olarak Van'da bir araya gelen Tuçdemir ailesi Gevaş ilçesi İşkirt sahilinde piknik yaparak doyasıya eğlendi.

Van'ın geniş nüfuslu ailelerinden Tunçdemir ailesi, aile bütünlüğü, genç jenerasyonun bir birlerini tanıyıp birlikteliklerini sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak yılın belli bir gününde il içinde ve il dışından gelen akrabalarıyla İşkirt sahilinde buluşup piknik yaparak keyifli vakit geçiriyorlar.

Tunçdemir ailesinin geleneksel hale getirdiği bu buluşma, 25 yıldır kesintisiz gerçekleştiriliyor. Aile, her yıl Van'da bir araya gelerek geleneklerini sürdürüyor. Bu yıl ki buluşma, Kore gazisi merhum Hacı Mustafa Tunçdemir'in eşi Hacı Gülistan Tunçdemir ile dördüncü kuşak torunu Burak Bilge'nin doğum gününe denk geldi. Bu yılki etkinlik, doğum günü pastasının kesilmesiyle başladı.

Tunçdemir ailesinin geleneksel piknik buluşması

Tunçdemir ailesi, piknik organizasyonunda yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli aktivitelerle günün tadını çıkarıyorlar. Ailenin kadın üyeleri, geleneksel yemekleri hazırlarken, gençler futbol ve voleybol maçları yapıp, çocuklar, Van Gölü'nde yüzerek serinleme fırsatı buldu. Aile büyükleri tavla ve su sporları yarışları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Ankara’da ikamet eden ailenin önemli değerlerinden Enver Tunçdemir, geleneksel piknik organizasyonunun aile bağlarını güçlendirdiğini ve genç nesillerin aile kültürünü benimseyerek yaşatılmasında gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacağını dile getirerek, "25 yıldır Tunçdemir ailesi olarak İşkirtte bir araya geliyoruz. Bu buluşma gelenek hale geldi. Hem ailemizin önemli isimleri hem de genç nesiller bir araya gelerek kaynaşıyor, aile bağlarımızı pekiştiriyoruz. Van Gölü'nün muhteşem manzarası eşliğinde gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı piknik, bize hem dinlenme hem de birlik olma fırsatı sunuyor" diye konuştu.

Tunçdemir ailesinin geleneksel piknik buluşması

Çeşitli hatıra fotoğraflarının çekildiği etkinlikte aile üyeleri, gün boyunca sohbet ederek keyifli vakit geçirmenin sonunda akşam saatlerinde evlerinin yolunu tuttular. Geleneksel Tunçdemir ailesi pikniği, sosyal hayatta güzel anılar, izler bırakarak yer tutmaya devam ediyor.

Tunçdemir ailesi, aile, geleneklerini ve birlikteliğini her yıl bu buluşmayla pekiştiriyor. İşkirt sahilindeki piknik, aile üyelerinin bir araya gelerek doyasıya eğlendiği ve geçmişi paylaştığı önemli bir etkinlik. Tunçdemir ailesi, gelecek nesillere aktardığı bu değerlerle, sosyalleşme ve kültürel mirasa katkı sağlıyor.

Etkinlik, 2025 yılında geleneksel buluşmada tekrar bir araya gelmek üzere iyi niyet temennisinde bulunularak sona erdi. 

Tunçdemir ailesinin geleneksel piknik buluşması

Hacı Gülistan Tunçdemir 

Bakmadan Geçme