Turizm destek ve ilgi bekliyor

Hamasi nutuklarla sağlık, kongre turizmi olmuyor. Turizm sektöründe gerçekten söz sahibi kent olmak ve para kazanmak istiyorsak söylemden eyleme geçmemiz gerekir.

Van, dünyada eşi ve benzerine çok az rastlanır zengin kültürel mirasa ve eşsiz doğal güzelliklere sahip yerleşim merkezlerinden biridir.

 

Yolu düşenleri bütün sıcaklığı ile kucaklayarak bağrına basan Van, mavinin, güneşin, suyun, konukseverliğin, lezzetlerin, geleneksel kültürün, dostluğun ve yaşamla buluşmanın adresidir.

 

Karlı dağların zirvesinde tüm güzelliklerini, gizemini muhafaza eden Van, sazın, sözün, şarkıların türkülerin, manilerin, derin sevdaların ve gönüllerin şehridir. Gezilecek ve görülecek yerleri, tadılacak lezzetleri saymakla bitmez. O nedenle gezmek görmek için bir iki gün Van'a yetmez.

 

Ekonomik anlamda geniş etkiler doğuran turizm olgusu günümüz uygarlığının temel bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu anlamda Van uygarlıkların izini taşıyan saklı turizm şehridir.

 

1980'lı yıllara kadar Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri ile Amerika, Japonya gibi ülkelerden turistlerin gruplar halinde ziyaret ettiği, 40'ı aşkın turistik kilimci ve halıcının olduğu Van'da turizm son 30 yılda yaşanan terör olayları ve güvenlik sorunları sonucu durma noktasına gelmiştir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme