TÜRKİYE- İRAN FORUMU ERTELENDİ

İlki 2014 yılında Van'da, ikincisi 2015 yılında İran'ın Başkenti Tahran'da yapılan, üçüncüsü bugün Van’da düzenlenmesi planlanan Türkiye - İran Forumu'nun '30/50 Milyar Dolar Ticaret Hacmi için Fırsatlar' ileri bir tarihe ertelendi.

Hacı Yılmaz

TASAM tarafından yapılan yazılı açıklamada, forum, ilgili otoritelerle de istişare edilerek 28-29 Aralık 2016 tarihine, Medya/VIP Çalıştayları ise 30 Aralık 2016 tarihine ertelenmek zorunda kalındığı belirtildi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ağrı Valisi Musa Işın, SERKA Genel Sekreteri, DAKA Genel Sekreteri  Dr. Emin Yaşar  Demirci, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mardin Milletvekili, Ceyda Bölünmez Çankırı, D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı'nın katılması beklenen forum 28-29 Aralık tarihinde Van’da yapılacak.

TASAM tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “3. Türkiye-İran Forumu ve Medya/VIP Çalıştayları Değerli Katılımcısı, Program büyük ölçüde netleşmiş ve güçlü bir katılım sağlanmıştı. Ayrıca belli bakanlıklardan, İran ve Türk medyasından ve kurumlardan güçlü heyet katılımı da teyit edilmişti. İran tarafı sürekli heyet listesi göndereceğini teyit etti. Son günlerde ise teknik ve bürokratik engelleri olduğunu belirterek erteleme ısrarında bulundular ve bugün son durum netleştirilebildi. Forum, ilgili otoritelerle de istişare edilerek 28-29 Aralık 2016 tarihine, Medya/VIP Çalıştayları ise 30 Aralık 2016 tarihine ertelenmek zorunda kaldı” 

Bakmadan Geçme