• Haberler
  • Güncel
  • Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi'nden gazetemize ziyaret

Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi'nden gazetemize ziyaret

Alzheimer hastalarına hizmet vermek için kurulan Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi yönetim kurulu üyesi Adnan Kahraman gazetemizi ziyaret etti.

Burhan Ergin

Unutulanları Unutmayın sloganıyla ülke genelinde çalışmalar yapan Türkiye Alzheimer Derneği, Van’da şube açtı. Oya Orhun başkanlığında kurulan dernekle ilgili gazetemizi ziyaret ederek bilgi veren yönetim kurulu üyesi Adnan Kahraman, Alzheimer hastalarına her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde kurulan ilk ve tek derneğiz. Toplamda 41 üyemiz bulunmaktadır. Ülke genelinde 19. şubeyi Van’da açtık. Alzheimer hastaları ülke genelinde olduğu gibi maalesef ilimizde de görülebilen bir hastalık. Şuan çalışmalara başladık, Van’da Alzheimer hastalarını tespit edip elimizden gelen desteği sunacağız” dedi.

“Amacımız Alzheimer hastalığına umut olup, moral vermek”

Alzheimer hastalarına destek vermek istediklerini söyleyen Kahraman, Derneğimizde ben ve dernek başkanımız hasta yakınıdır. O yüzden Alzheimer hastalarının yaşadığı sıkıntıları çok iyi anlıyoruz. Alzheimer hastalığı çok ciddi bir hastalıktır. Benim annem Alzheimer hastası, annemde çok farklı değişiklikler var. Unutkan bir hasta ile bir Alzheimer hastası arasındaki farkı görüyoruz. Alzheimer hastaları hiçbirşey tanımıyor, hatırlamıyor, bir yere bir şey koyduğu zaman ondan sonra bulamıyor. Mutfağa gideceğim deyip odaya gidebiliyor. Ayakkabısını giydiğini sanıp giymeden dışarı çıkabiliyor. Onun için amacımız hasta yakınlarına ulaşıp Alzheimer hastalığına umut olmak, moral vermek, destek sunmaktır” ifadelerini kullandı.

“Alzheimer hasta yakınları bizimle irtibata geçsin”

Van’da yaşayan Alzheimer hasta yakınlarının kendileriyle iletişime geçmesi gerektiğini belirten Kahraman, “Van’da bu hastalığı yaşayan insanlarımız yalnız olduklarını düşünüyordu ama inanın derneği kurduktan sonra birçok Alzheimer hastası bizimle iletişime geçti. Alzheimer hastaları artık yalnız değil, her türlü sorunlarında yanlarında olacağız. Biz hepimiz büyük bir aile olarak yolumuza devam edeceğiz. Devletimiz Alzheimer hastalarına birçok kalemde ciddi destekler veriyor. Bunları bilmeyen Alzheimer hastalarımız var. Biz onları hakları olan imkanlardan yararlanmaları için teşvik edeceğiz, yol göstereceğiz. Ayrıca biz dernek olarak da şuan kurumlarla da irtibat halindeyiz. Alzheimer hastalarına destek vermek için kurumlardan talepte bulunacağız. Alzheimer hasta yakınlarının, [email protected] e-posta adresi veya vanalzheimerdernegi kullanıcı adlı instagram hesaplarından bize ulaşabilirler” diye konuştu.

Bakmadan Geçme