• Haberler
  • Güncel
  • Türkiye-İran sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Türkiye-İran sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Van'ın Başkale ilçesinde, Türkiye ve İran arasındaki sınır güvenliğini güçlendirmeye yönelik kritik bir toplantı gerçekleştirildi.

14 Mart 1937 Tarihli Tahran Anlaşması'nın 5. Maddesi gereğince düzenlenen bu toplantı, Başkale Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan'ın başkanlığında, Başkale Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, 6. Hudut Tugay Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilcilerinin yanı sıra, İran İslam Cumhuriyeti'nden gelen Salmas Heyeti de katılım sağladı.

Toplantıda, iki ülke arasındaki sınır güvenliğinin artırılması başta olmak üzere, sınır işlemleri, Gelincik Sınır Kapısı'ndaki gelişmeler, ekonomik iş birliği ve kültürel konular masaya yatırıldı. Özellikle sınır bölgelerinde yaşanan güvenlik sorunlarına karşı alınacak önlemler ve bu alandaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve İran arasındaki sınır güvenliğinin korunmasının, her iki ülke için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, ekonomik ve kültürel alanlardaki iş birliğinin de geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme