Türkiye Nur Tatar'ı konuşuyor

Vansesi Özel
Türkiye 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazandırarak Türkiye'yi Van'ı sevince boğan milli tekvandocu muz Nur Tatar'ın genç yaşında ulaştığı başarıyı konuşuyor.
Van'ın gururu Nur Tatar, son olimpiyat şampiyonu Güney Koreli Seon Kyung Hwang'a 12-5 yenilerek gümüş madalya kazanırken yazılı ve görsel medya Nur Tatar'ın başarısını farklı başlıklarla duyurdu. Gazete ve sosyal paylaşım sitelerinde Nur Tatar'ın başarısından mutluluk ve sevinç duyan vatandaşlar ise övgü dolu mesajlar yayınlayarak Nur'u kutladılar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunisa Gül, Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor, Beşiktaş Nur'un başarısını kutladılar.
Nur, Başbakan'ı ağlattı
Londra Olimpiyat Oyunları'nda, ülkemize tekvando branşında gümüş madalya kazandıran Nur Tatar, final akşamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duygu dolu anlar yaşattı. Finalde, Güney Koreli Seon Kyung Hwang'a kaybeden 19 yaşındaki sporcumuz, Başbakan'la konuşmasını anlattı. Başbakan'ın telefonunu ağlayarak cevaplayan başarılı isim, Recep Tayyip Erdoğan'ın da gözyaşlarını tutamadığını dile getirdi. Erdoğan, Nur Tatar'a, "Sen neden ağlıyorsun? Ne yaptığının farkında mısın? Müthiş bir işi başardın. Gururumuz oldun." dedi. Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'ödülleri artıralım' söylemi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç harekete geçti.
Çok mutluyum
Londra Olimpiyatları kadınlar 67 kilo kadınlar tekvando mücadelesinde gümüş madalya kazanan Nur Tatar, madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye'ye bu madalyayı götürdüğüm için çok mutluyum. Birçok insanın beklentisi vardı. Madalyayı alarak karşılık verdik. Çok şükür bu madalyalara uzandık." açıklamasında bulundu.
Altın madalyaya çok odaklanmıştım
Müsabaka sonrasında soyunma odasındaki gözyaşlarının sorulması üzerine ise Tatar, "Altın madalyaya çok odaklanmıştım. Çok istiyordum. İlk olimpiyatım ve ilkinde de altın almak istemiştim. İyi konsantre olmuştum. Büyük bir şanssızlık yaşadım bazı hatalarım da oldu. Ama nasip değilmiş. Altın madalya kazanabileceğim bir maçtı. O nedenle çok üzüldüm. İnşallah bundan sonraki olimpiyatlarda altın olacak" şeklinde konuştu.
DEPREMDEN SONRA ANTALYA'YA TAŞINDIK
Baba Nizamettin Tatar, Van depreminden sonra Antalya'ya yerleştiklerini anlatarak, kızının aldığı başarının depremin kendilerinde yaşattığı hüznü unutturduğunu dile getirdi. Kızının başarısıyla gurur duyan Tatar, bu başarıda Van Valiliği başta olmak üzere çok sayıda insanın emeği bulunduğunu, bu nedenle desteği bulunanlara teşekkür etti. Tatar, kızının kendilerine yaşattığı sevincin her anne babaya nasip olmasını temenni etti.
ANNESİ MADALYAYI RÜYASINDA GÖRMÜŞ
Nur Tatar'ın annesi Birgül Tatar da Türkiye'yi onurlandıran bir evlat yetiştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kızının olimpiyatlardan madalya ile döneceğini rüyasında gördüğünü anlatan anne Tatar, ''2-3 gün önce rüyamda bir madalya görmüştüm. Dereceye gireceğini biliyordum. Bu başarı ülkemize, Van'ımıza, Antalya'mıza hayırlı olsun'' diye konuştu.  Kızının tekvandoda mücadele ederken yaralanması, canının yanması nedeniyle bırakmasını istediğini dile getiren Tatar, ancak kızının tüm uyarılara rağmen tekvandodan kopmadığını belirtti. Anne Tatar, ''Bir anne olarak kızının vücudunda morluklar, şişlikler olduğunda üzülüyorsun. Bir gün kendisine tekvandoyu bırakmasını söyledim. Hatta 'Olimpiyatlarda derece yaparsan tekvandoyu bırak'' dedim. Ama bana ''Benden ölmemi iste ama bunu isteme'' dedi. Ben de bir şey yapamadım'' diye konuştu.
Kızını olimpiyat şampiyonu olarak görmek istediğini vurgulayan Tatar, Türkiye'nin de umudunun ve beklentisinin bu olduğuna işaret etti. Nur Tatar'ın ağabeyi Kadir Tatar da kardeşinin başarısından dolayı gurur duyduğunu söyledi.
GAZETE VE TELEVİZYON BAŞLIKLARINDAN
"VANSESİ GAZETESİ  Gözümüzün NUR'usun
" ZAMAN    Nur Tatar, tatamide gümüş madalyaya vurdu 
" FOTO MAÇ  Bir madalya da Nur Tatar'dan! 
" HÜRRİYET Bu gurur bize yeter 
" MYNET SPOR   Teşekkürler Nur Tatar!
" HABER 7   Antalya'da Nur Tatar sevince boğdu 
" CNN TÜRK    Nur Tatar tekvandoda gümüş aldı
" MİLLİYET  Bir gümüş de Nur Tatar'dan
" NTVMSNBC    Nur Tatar'dan gümüş madalya   
" POSTA    Nur Tatar gümüş madalya aldı 
"SAMANYOLU   Milli tekvandocumuz Nur Tatar gümüş madalya aldı!  
" TARAF    Tatar'dan gümüş madalya
" VATAN   Nur Tatar'dan bir gümüş madalya!
" STAR GAZETESİ   Nur Tatar'dan gümüş madalya 
" TÜRKİYE GAZETESİ  Nur Tatar Gümüş Kazandı 
" SABAH    Bir madalya da Nur'dan
" TRTSPOR     Olimpiyatta Gurur Gecesi 
" ZAMAN   Türkiye'nin Olimpiyatlardaki Gümüş 'Nur'u
"FANATİK    Gümüş kız Nur  
" AJANSSPOR   Teşekkürler Nur Tatar! -
" CUMHURİYET Bir gümüş de Nur'dan -
" TRTSPOR   Nur gümüşle onurlandırdı   
"HABERTÜRK Bir madalya da Nur Tatar'dan
"HÜRRİYET    Depremin yarasını başarısıyla sardılar   
"YENİ ŞAFAK   Gözümüzün 'NUR'u
"AMK SPOR AJANSI  Nur gümüşle onurlandırdı
"HT SPOR    Number Van!

YORUMLARDAN…

·         Bu kız daha 20 yaşında, ileride daha büyük başarıya yani şampiyonluğa ulaşması kimseyi şaşırtmaz.

·         Tekvandocularımızı tebrik ediyoruz. Güreş ve halter federasyonlarımızın da bir özeleştiri yaparak kendilerini gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz.

·         Toprağım helal olsun sana. Binlerce kez minnettarız sana. Önce ülkemizi sonra da ilimizi başarıyla temsil ettiğin için yürekten kutluyorum seni

·         0limpiyatlarda madalya alan en genç sporcumuz mudur Nur Tatar?

·         Teşekkürler Nur’um

·         Kızımıza bu mutluluğu yaşattığı için çok ama çok teşekkürler Allah onlardan razı olsun... Bizi o kadar çok sevindirdilerkiiiiii

·         TekVANdo şampiyonu belli oldu. Tebrikler canım hemşerim

·         19 yaşında Nur Tatar olimpiyatlarda gümüş madalya aldı benim 20 yaşındaki kuzenim hala feyste cast ville oynuyo…

·         Olimpiyatta gümüş madalya alanlara 1.000 tane Cumhuriyet altını veriyorlarmış. Nur Tatar'ı dönüşte altın gününe davet eden çok olur.

·         Tekvando kızlar da nur tatar ında hakkı yendi

·         Nur Tatar benim ablam olsuun. :(

·         Bu Nur Tatar'ı salcan bizim meclise. Gördüğünü indir diyecen. Aslı'nın ve Gamze'nin rekorlarını egale ederler.

·         Üzülme Nur Tatar 6. Kez katılanlar utansın :(((((

·         Beyler Londra'da tekvando ayağına Nur Tatar'ı dövüyorlarmış, ben kahveden adamları toplayıp geliyorum, sizde Ordu'yu göreve çağırın.

·         Tekvando sıkıcı oyun, şöyle bi mahalle kavgası olsa Nur Tatar yerdi koreliyi, yerdi..

·         Olimpiyatlarda ülkemize madalya kazandıran Nur Tatar VAN’ lıymış gurur vericiii

·         Nur Tatar:20 yaşında ve olimpiyat ikincisi Emre Çevik:20 yaşında ve pide kuyruğunda ikinci sırada.

·         Herkesi de dövmek olmaz, dünya bizi yanlış tanımasın. Sağ olasın Nur Tatar.

·         Sana da hela olsun kardeşim... Hele Amerikalıyı iyi benzettin zevkten dört köşe olduk

·         Tebrikler ve başarılar.

·         Tebrik ederim. Çok büyük başarı. Yasın oldukça genç daha uzun yıllar ülkemizi inşallah başarı ile temsil edecektir

·         Allah yar ve yardımcın olsun :) Dualarımız seninle, hadi bakalım Nur.

·         19 yaşın heyecanı vardı, net olarak görünüyordu. 23'ünde altının en büyük favorisi olacak. Çok tebrikler, gurur duyduk.

 
 
 
 
MESAJLAR
 
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen ''81 İlden 81 Yıldız Projesi'' yıldızları arasında yer alan Nur Tatar'ı, önemli başarısından dolayı kutladı
BAŞBAKAN R.  TAYİP ERDOĞAN: Nur Tatar'ı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ: Final maçını kaybederek gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Nur'u kutlayarak  teselli etti .
VALİ MÜNİR KARALOĞLU:  Final maçı öncesi sosyal paylaşım sitesi tweette yayınladığı mesajında" Hemşerimiz Nur Tatar'ı kutluyorum temennim ülkemize ikinci altın madalyayı Vanlı kızımızın getirmesi" dedi
 MİLLETVEKİLİ BURHAN KAYATÜRK: Gümüş madalya alarak kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını da kazanan Nur'umuzun bu başarısı, yaşadığımız deprem felaketleri sonrasında o günlerin karamsarlığının çok gerilerde kaldığını gösteriyor. Ayrıca Nur, geleceğin büyük Van'ının inşasında, Van insanının başarısının, kararlılığının ve umudunun yeni bir sembolü olmuştur

Bakmadan Geçme