Türkiye'yi doğru okuyamıyorlar

'Batı, Kürtlere ve PKK'ya Türkiye'yle savaştığı müddetçe destek oluyor, anlaştığında onlardan desteğini çekiyor. Biz Kürtler olarak bu oyunun bir aktörü olamayız, olmamalıyız.'

Emperyalist güçlerin silah, para ve siyasi destekleriyle ülkeyi bölüp, parçalamak için 40 yıldır meşgul eden, milyarlarca dolarlık kaynağın harcanmasına, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan PKK terör örgütünün uzantısı PYD'nin Suriye sınırında yeni bir oluşuma girerek güvenliğini tehdit etmesine izin vermeyeceğini belirten Türkiye; PKK, YPG ve DAEŞ terör hedeflerine yönelik harekât başlatacağını, sınırda boşaltılan bölgelere Suriyeli Arap, Kürt, Türkmen ve diğer sığınmacıların yerleştirileceğini aylar öncesi açıkladı. Planlanan operasyon önceki gün saat 16.00 sularında başladı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusuna havadan, karadan başlatılan harekât ilerleyerek devam ediyor.

 

Operasyon öncesi diplomatik atak başlatan hükümet yetkilileri harekâtın Türk, Kürt, Arap meselesi olamadığını, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunarak bölgenin terörden arındırılması için yapıldığına işaret ederek, Türkiye'yi sıkıştırmak için sosyal medyada kara propaganda ve gerçek dışı haberlerle algı yaratılmaya çalışıldığını açıkladılar.

 

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Amerika, Rusya, Çin, Fransa başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından harekât ile ilgili açıklamalar yapılmaya devam ediyor.  Her ülke kendi çıkarına, beklentilerine göre pozisyon alarak değerlendirmelerde bulunuyor. Türkiye içinde de siyasiler, emekli askerler, güvenlik uzmanları, ekonomistler, gazeteciler çeşitli  değerlendirmeler yapıyorlar.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme