TÜRKİYE'Yİ VANLI SABA TEMSİL EDECEK

Vanlı Kickboks Mesut Saba 3 Ekim'de Antalya'da yapılacak olan Türkiye- Dünya Karması Kickboks Şampiyonası'nda 75 kiloda Almanyalı rakibi karşısında Türkiye'yi temsil edecek.

Rıdvan Can-Hacı Yılmaz

3 Ekim'de Antalya'da yapılacak Kickboks şampiyonasına kısıtlı imkânlarla hazırlandığını belirten Vanlı Kickboks Mesut Saba Vanlı işadamlarından destek bekliyor.

Daha önce Türkiye iyi temsil ettiği birçok şampiyonada önemli başarılara imza atan Vanlı Kickboks Mesut Saba, Alman rakibi karşısında mücadele vereceğini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. Saba, rakibinin çok güçlü olduğunu, fakat buna rağmen hiç yılmadan mücadele edeceğini söyledi.

"Van'ımızı ve Türkiye'mizi gururlandıracağız"

Vanlı Kickboks Mesut Saba, uluslararası bir galada Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadığını belirterek, "Bu maç bizim açımızdan çok önemli bir maç, özellikle Türkiye'de sadece 75 kiloda bir kişi bunu yapıyorsa gayet önemli bir maçtır. Ayrıca uluslar arası bir galadır. Uluslararası galada Türkiye'yi temsil edebilecek sporcular yer alıyor. Buda bana nasip oldu. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Van'ımızı ve Türkiye'mizi tekrar gururlandıracağız. Bu maça gidebilmemiz için yaklaşık 20-25 bin TL ihtiyacımız var. Biz bunu temin edemedik. Bunu kendi imkanlarımızla bulmaya çalışıyoruz. Vanlı işadamlarımızdan herhangi bir destek göremedik. Bu yüzden maçlara hazırlanmam rakiplerimize nazaran çok daha olumsuz şartlarda hazırlanıyoruz. Ona rağmen biz bu kadar başarı elde edebiliyoruz. Daha iyi hazırlanabilirsek bence daha iyi şeyler yapabiliriz" dedi.

"Çıktığım 32 maçta 2 mağlubiyet, 30 galibiyetim var"

Aynı zamanda sporcuda yetiştirdiğini söyleyen Vanlı Kickboks Mesut Saba, "250 tane öğrencim var. Hepsi müsabık şekilde dövüşebilecek lisanslı sporculardır. Elimizden geldiğince ilimize, gençlerimize, çocuklarımıza katık sunmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 32 tane profesyonel maça çıktım. Bu maçlarda 2 mağlubiyet, 30 tane galibiyetim var. Amatörde de Türkiye Süper Lig Şampiyonuyum. Profesyonelde Türkiye Kemer Şampiyonuyum. Kickboks çok eski bir tarihe dayanıyor. Kickboks Romalılar tarafından çıkarılmış bir dövüş sanatıdır. Eskiden gladyatörler vardı. Gladyatörler arenada kılıçlarla bunu yaparlardı. Tabi bunlar ölümle sonuçlandığı için zaman geçtikçe bunu daha modern hale getirmeye çalıştılar. Önce çıplak elle dövüşme, daha sonra boks çıktı, sonra diğer dövüş sanatları bugünlere Kickboks olarak geldi. Bizde bunu şuanda icra etmeye çalışıyoruz. Seyfi Acar, Servet Baş hocalarımla bir ekip halinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme