Türkmenoğlu'ndan hastane ziyareti

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu beraberindeki heyet ile birlikte SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyaret gerçekleştirdi.

Fahrettin Yiğit

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu,  Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Çocuk Hastalıklar servislerinde yatan çocuk hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti . Türkmenoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyarette Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ve hastane yöneticileri eşlik etti.

TÜRKMENOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milletvekili Türkmenoğlu;  “SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma  Hastanemiz Büyüyor Ve Gelişiyor. Hastanemiz  tarihinde ilk defa öğretim üyeleri atandı. Sağlık Bilğmleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi tıpta uzmanlık kurulu (TUK)  tarafından değerlendirilen  ve ilk kez Eylül 2023 tarihinde Acil Tıp , Kardiyoloji ve Üroloji klinikleri olmak üzere 3 klinik eğitim yeterlilik kriterlerini tamamlayarak onay almıştır. Bu nedenle Eylül 2023 de yazılan  tıpta uzmanlık sınavında acil tip kliniğine 18, kardiyoloji kliniğine 6 ve üroloji kliniğine 6 asistan hekim kadrosu açılmıştır. Yerleştirme sonuçlarına göre hastahanemizin  acil tıp kliniğine 8, kardiyoloji kliniğine 6 ve üroloji kliniğine 6 asistan hekim yerleşmiştir. Şehir hastanemize 800 yataklı ek Bina yapılarak "Toplam 2 bin 300 yataklı olacak" SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesine; 210 ek poliklinik, 157 erişkin yoğun bakım, 40 ameliyathanenin bulunduğu 800 yataklı yeni bir hastane binasında inşallah yeni yılda yapımına başlanacaktır.” Dedi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme