TUSAŞ saldırısına Van'dan kınama

Ankara Kahramankazan'da faaliyet gösteren Türkiye'nin gözbebeği milli savunma sanayi tesislerinden TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen hain terör saldırısını Van'daki kurumlar ve siyasi parti temsilcileri lanetleyerek kınadı. 

TUSAŞ, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hava araçlarının tasarım, üretim ve modernizasyonun yanı sıra ihtiyaç faaliyetleri yürütüyor. Şirket hayata geçirdiği önemli projelerle Türk savunma sanayisinin güçlenmesine büyük katkı sağlıyor. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ)’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybedip şehit olurken, 22 kişi yaralandı. Van Valiliği, Özalp Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, AK Parti Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, İl Başkanı Emre Güray, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan ve Vanlılar sosyal medya hesaplarında paylaşım yaparak, saldırıyı kınayıp sert tepki gösterdi. 

Van Valiliği yaptığı açıklamada, “Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yapılan hain terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun” ifadelerine yer verdi.

Özalp Kaymakamlığı açıklamasında, “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Türk Uçak Sanayii Anonim Şirket Ortaklığı (TUSAŞ) tesisinde menfur terör saldırısıyla hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” denildi. 

AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesinde gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda şehit düşen Kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin istikrarını ve savunma sanayisini baltalamak isteyenler ve onların işbirlikçileri bilmelidir ki; biz ne terörle mücadelemizden ne de milli savunma sanayimizi büyütmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yaptığı açıklamada, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor, saldırıda şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’nin Ankara Kahramankazan’da bulunan tesislerine yönelik gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Emre Güray, “Terörün her türlüsüne lanet olsun. Masum canlara kasteden bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacak. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde dimdik ayakta duracak! Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. 

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme