Tuşba Belediyesi'nden vinç'le çöp toplama dönemi

Tuşba Belediyesi, ilçe sakinlerine daha etkin ve düzenli çöp toplama hizmeti sunmak adına önemli bir adım attı. Belediyenin resmi açıklamasına göre, ilçedeki nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurularak, çöp toplama konteynerlerindeki evsel katı atıklar, haftanın belirli günlerinde periyodik olarak vinçli çöp kamyonları ile toplanmaya başlandı.

Tuşba Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, çöp toplama sisteminin ilçe temizliği ve sağlıklı bir çevre için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "İlçemizde nüfusun yoğun olduğu bölgelerde, belli yerlerle bırakılan konteynerler kullanılıyordu. Ancak bu sistemde çöplerin zamanında ve düzenli olarak toplanması konusunda sıkıntılar yaşanıyordu. Yaz mevsiminden dolayı toplanmayan çöplerde etrafa kötü koku yayarak insanların rahatsız olmasına neden oluyordu. Sağlık açısından sıkıntı yaşanmaması için çöpleri vinç sistemiyle toplamaya başladık. Bu şekilde çöpler daha çabuk toplandığı için hem sağlık hem de kötü koku sorununa çözüm üretmiş olduk. Yaz mevsiminde olmamızdan dolayı çöp konteynerlerinin yaymış olduğu kokuların insanları rahatsız ettiği şikayetlerini alıyorduk. Vinçle yapılan toplama işlemi hem belediye yetkililerini hem de rahatsızlık duyan insanların şikayetlerinin azalmasına vesile oldu. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, ilçemizde yeni bir çöp toplama sistemi uygulamaya koyduk" dediler.

Yetkililer, yeni sistemle birlikte çöp toplama işlemlerinin daha düzenli, çabuk ve etkin şekilde gerçekleşeceğini belirttiler. Vinçli çöp kamyonlarının, haftanın belirli günlerinde periyodik olarak konteynerlerden çöpleri toplayacağını ifade eden yetkililer, vatandaşların çöplerini belirli saatlerde konteynerlere atmaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Tuşba Belediyesi, yeni çöp toplama sisteminin yanı sıra, ilçedeki atık yönetimi konusunda da çalışmalar yürütüyor. Belediye, geri dönüşüm ve sıfır atık projelerine önem vererek, ilçede daha sürdürülebilir bir atık yönetim sisteminin oluşturulması proğramlanıyor. 

Tuşba Belediyesi, ilçenin temizliği ve çevre sağlığı için önemli bir adım attığını vurgulayarak, vatandaşların desteğini beklediklerini ifade etti. 

Bakmadan Geçme