• Haberler
  • Güncel
  • Tuşba Belediyesi sahil şeridinde inşa edilen kaçak yapılara göz açtırmıyor

Tuşba Belediyesi sahil şeridinde inşa edilen kaçak yapılara göz açtırmıyor

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Çitören sahiline yapılan kaçak yapıları tespit ederek yıktı.

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Çitören sahiline yapılan kaçak yapıları Kıyı Kanunu’na muhalefet ve eşit kullanım hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle yıktı. Müdürlük, kaçak yapılara izin vermeyeceklerini belirterek çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Çitören sahilinde Zabıta Müdürlüğü tarafından yıkılan kaçak yapıların, vatandaşların eşit ve serbest kullanım hakkını engellediği aynı zamanda Kıyı Kanunu’na muhalefet ettiği tespit edildi. Herkesin eşit ve serbest bir şekilde kullanımına açık olan kıyılarda inşa edilen yapılara izin vermeyeceklerini belirten Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Keser, vatandaşların eşit haklarla, eşit kullanım alanına sahip olmaları için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Keser, vatandaşların eşit kullanım hakkından taviz vermeyeceklerini belirterek, “Kıyı işgaline izin vermeyeceğimiz gibi vatandaşların eşit kullanım hakkını her zaman önceleyeceğiz. Tuşba Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın haklarını eşit şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Kıyılar, kişilere değil bütün halka ait alanlardır. Bunu tekele alıp, rant alanlarına dönüştürmek isteyen herkesin karşısında durup gerekeni yapmaktan geri adım atmayacağız,” dedi.

Vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade eden Eşbaşkan Keser, “Her vatandaşın sadece kıyılara değil, kentimizin doğasına, gölüne sahip çıkması gerekiyor. Aynı hassasiyetle yaklaştığımız zaman çok daha yaşanabilir bir kent inşa edebiliriz. Sahillerin, parkların, tarihi alanların doğal yapısını bozacak her türlü yapılaşma hem kentimizin belleğini yok edecek hem de gelecek nesillere beton yığını bırakmaktan öteye geçmeyecektir,” diye konuştu.  

Çevre kirliliğine de dikkat çeken Eşbaşkan Keser, “Çevremiz sadece atıklarla değil beton yığınlarıyla da kirlenir. Kıyılara yapılmak istenen kaçak yapılar kıyının doğal dokusunu bozarak çevre kirliliğine sebep olur. Bizler, ekolojik belediyecilik ısrarımızdan vazgeçmeden çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz,” dedi.

Kentleşme sürecine değinen Keser, Tuşba ilçesinin kırsal alanlara sahip bir ilçe olduğunu belirterek, Tuşba’da kentleşme sürecini kaçak yapılarla değil ekosistem bütünlüğünü gözeten, iklim dostu ve yaşanabilir bir kentleşme süreci yürüteceklerini belirtti.  

Keser, son olarak, ekolojik belediyecilik anlayışıyla; toplumun bütün kesimlerinin, sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde ve ekolojik bir bütünlük içerisinde katılımcı yollarla çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.  

Bakmadan Geçme