TUŞBA'DA ENGELLER KALDIRILSIN

Van'da, akülü engelli aracıyla dışarıya çıkan engelli vatandaşlar, kaldırımların kendilerine uygun olmadığını ifade ederek yetkililerin sorunu çözmelerini istedi.

Hacı Yılmaz

 

Tuşba ilçesi Kampüs yolu üzeri, eski meydan civarında kaldırımların engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik olmaması engelli vatandaşların yaşamını zorlaştırıyor. Söz konusu duruma tepki gösteren engelliler ve engelli yakınları, ilçede birçok bölgenin engelliler için hala yaşanmaz durumda olduğunu ifade ettiler. Kaldırımlar yerine ana caddeleri kullanmak zorunda kalan engelli vatandaşlar kaldırımların kendilerine uygun hale getirilmesini istediler.

Trafiğin yoğun olduğu Kampüs yolu üzerinde yoğun trafik akışı yüzünden birçok engelli vatandaşın her an kaza riskiyle karşı karşıya kalarak, belediyeden kaldırımlarda düzenleme yapılmasını istediler. Van'da 20 binin üzerinde engelli olmasına rağmen onların hayatını kolaylaştırmaya yönelik bu tür sorunların giderilmemesi tepkilere neden oluyor. Tuşba Belediyesi'ne çağrıda bulunan engelliler ve engelli yakınları, kaldırımların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

"Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz"

Kaldırımların çok kötü olduğunu ve bu yüzden ana caddeyi kullanmak zorunda kaldıklarını dile getiren engelli vatandaşlar, "Tuşba ilçesi güzergahında bulunan kaldırımlar engellilere büyük zorluklar yaşatıyor. Belediyenin engellilere karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz. Her birey engelli adayıdır. Bugün sağlıklı olanlar yarın bizler gibi engelli olabilirler. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen birileri sesimizi duysun. Bu kaldırımlara çeki düzen verin.  Biz engelliler son derece mağduruz" dediler.

Bakmadan Geçme