Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi eğitimcilerle buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak Değer, Van'daki eğitim kurumları ile bir araya geldi.

Rıdvan Can

 

Balkon Cafe'de düzenlenen kahvaltıya Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak Değer'in yanı sıra Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, milli eğitim kurum müdürleri, rehber öğretmenler ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Özge Burak Değer, her yıl kentteki eğitim kurumları ile bir araya gelerek istişarede bulunduklarını belirterek, "2010 yılından bu yana Van'da eğitim sektöründe hizmet veriyoruz. Çevre illerden çok sayıda öğrenci eğitimde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesini tercih ediyor. Doğu Anadolu bizi tercih ettiği için her yıl artan bir öğrenci sayımız var. Sadece lisans değil DGS, özel yetenek bölümlerimiz ve aynı zamanda var olan doktora ve yüksek lisans bölümlerimizde de öğrenci kabulü yapıyoruz" dedi.

Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını ve gereken desteği sunduklarını kaydeden Değer, "1997 yılında Lefkoşa'da kurulan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 109 farklı ülkeden gelen öğrencisiyle, renkli kampüs hayatı, yurt ve burs imkânları, çift diploma, tümleşik eğitim, çift ve yandal gibi programlarıyla öğrencilere fark yaratan akademik başarılarıyla adada en çok başarı kazanan üniversitedir. Bu zamana kadar öğrencilerimizin başarılı olması için çok büyük emekler sarf ettik. Umarım bütün öğrencilerimiz diledikleri yerlere ulaşır. Endişeli olan, düşünceli olan öğrencileri ofisimize bekliyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kafalarına takılan veya yardımcı olacağımız herhangi bir konuda rahatlıkla bize danışabilirler. Kahvaltı etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Bakmadan Geçme