Umutlandırdınız utandırmayın...

Rıdvan Can yazdı...

Vanspor'da beklenen kongre nihayet gerçekleşti. Tek liste halinde yapılan kongrede Vanspor kulüp başkanı iş insanı Ferhat Kıyak oldu. Vansesi Gazetesi olarak,

Vanspor Kulübü Başkanı Ferhat Kıyak, başkanlığında oluşan yeni yönetime 2022-2023 futbol sezonunda başarılar diliyoruz.

Bu yazımda öncelikle yeni sezonda başkanlık görevini yürütecek olan kulüp başkanı Kıyakve yönetimine önemli gördüğüm bir konuyu buradan aktarmak istiyorum. 

1 Ağustos'ta yapılan olağanüstü genel kurul ile Vanspor’un yönetiminin bir kısmı değişti. Van futbolu adına yepyeni bir dönem başladı.

Başta İçişleri bakanı sayın Süleyman Soylu ve Valimiz sayın Ozan Balcı'nın destekleri ile sanayici ve işadamları Vanspor için birleşti. Bu ilin sporu için güzel bir gelişme olduğunu öncelikle ifade etmek isterim. Evet, spor yazarı olarak 1 Ağustos'ta tarihi bir ana şahitlik ettik. Şimdi asıl merak edilen konu; Kulüp başkanı Ferhat Kıyak, öncülüğünde oluşan bu güçlü yönetim Vanspor’a ne katacak?

Planlı programlı bir yol izleyecekler mi?

Kulübe maddi anlamda katkı sunacaklar mı?

Hedef belirlendi mi?

Sayın Başkanım;

Vanspor, şehrin ortak paydası gerek altyapıda gerekse ilin amatör Spor kulüplerinde top koşturan gençlerin umudu ve ilin tek profesyonel takımıdır. Bu bilinçle bu zorlu göreve talip oldunuz. İçişleri bakanı sayın Süleyman Soylu ve Vali sayın Ozan Balcı başta olmak üzere iş insanlarının büyük desteğini arkanıza alarak, sahipsiz denilen Vanspor'u sahiplendiniz. Aldığınız güçle rüzgarı arkanıza aldınız şehrin ve gençlerin umudu oldunuz.

Artık geriye bakmanın bir fayda sağlamayacağı bir döneme girdik. Önceki sezonda mevcut yönetimde sizinle birlikte birçoğunuz görev aldınız. O dönem acemilik dönemiydi geldi geçti. Şimdi ustalık dönemine girdiniz ve bu dönemle birlikte beyaz bir sayfa açıldı. Taraftarın, halkın ve Vanspor'u sevenlerin beklentilerini yükselttiniz. Başlıkta da belirttiğim gibi "UMUTLANDIRDINIZ UTANDIRMAYIN"

Vanspor uzun süredir böyle güçlü bir destek görmedi. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Hiç bir mazeret yaratmadan yönetiminizle Van'a ve Vanspor'a yakışan taraftarın özlemiş olduğu birlik, beraberlik ve başarı dolu bir yönetim sergilemelisiniz.  Sportif anlamda başarı ve beklentileri karşılamalısınız. Bizler bahane üretmeyen, eleştirileri kabullenen, yeni bir vizyonla yola çıkan hedefleri olan bir Vanspor görmek istiyoruz. Hedefiniz "Bu sene o sene" sloganıyla bir üst lig olmalıdır. İlçe takımlarının şampiyon olduğu Türkiye’nin 19’uncu Büyükşehir’inin onların gerisinde kalması Van halkını derinden üzmekte, yaralamakta, şehrini ve insanlarını sahipsiz hissettirmektedir. Artık bu memleket şampiyonluk yaşamak, eski şaşaalı günlerine kavuşmak, sahibinin olduğunu hissetmek istiyor. Bu duygularla yeni yönetime ve takımımıza başlarılar diliyor, yeni sezonun şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme