Ünlü ekonomist duyurdu! Dolar bitme aşamasında

Özgür Demirtaş'tan çarpıcı açıklama: Amerikan doları bitme noktasında! İsteyenler acele etsin! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, temmuz ayında politika faizini 2.5 puan yükselterek yüzde 17.5'e getirdiğini açıkladı. Bu kararın sonrasında dolar kurunda artış yaşandı. Amerikan dolarının geleceği hakkında sık sık öngörülerde bulunan meşhur ekonomist Özgür Demirtaş, son saat açıklamasıyla ilgi odağı oldu.

Ünlü ekonomist duyurdu! Dolar bitme aşamasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirtaş, Amerikan dolarının bitme tehlikesi olduğunu söyleyerek paralarını değerlendirmek isteyenleri uyardı. 

Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Amerikan dolarının uzun sürede rezerv para konumunu kaybedeceğini ve yerini daha kuvvetli bir para birimine bırakacağını belirtti. Ancak bu sürecin bir haftada olmayacağını, uzun bir zaman gerektireceğini ve doların hâlâ geçerliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Ünlü yatırımcı Robert Kiyosaki, “Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı olarak bilinir ve doların çöküş döneminin başladığını belirtir. ABD dolarına darbe indirecek ilk olayın 22 Ağustos tarihindeki BRICS toplantısı olacağını söyler. BRICS ittifakının üyeleri olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika, bu toplantıda yeni bir altın standardı belirleyeceklerdir. Kiyosaki’ye göre, bu olay özellikle ABD dolarına büyük hasar verecektir ve dolardaki çöküş sürecini hızlandıracaktır.

Bakmadan Geçme