USTA TİYATROCULAR VANLILARLA BULUŞUYOR

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi tarafından 10-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Üvercinka Tiyatro Festivali kapsamında ünlü sanatçılar Van'da sahne alacak.

Burhan Ergin

Van’ın kültür ve sanatına önemli katkılar sağlayan Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezi bu yıl ikincisini düzenleyeceği 2. Üvercinka Tiyatro Festivaline Haldun Dormen, Matei Visniec, Bahtiyar Engin, Cansu Fırıncı, Ramin Nasiri, Çetoyê Zêdo, Derya Günaydın gibi ünlü sanatçılar katılacak. Atölye, söyleşi ve panellerle izleyenlere tiyatro sihrinin kapılarını açacağı festivalde Necat Karakaya'nın Anlamlara Kelime Bulamayınca adlı resim sergisi açılacak. Üvercinka Sanat Merkezi yetkilisi Fatih Taşdemir, Artukbey Cafe’de gazetecilerle bir araya gelerek 10-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalle ilgili bilgiler verdi. 

“6 bin seyirciye ulaşacağız”

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi olarak bu yıl Van’da ikincisi düzenlenecek 2. Üvercinka Tiyatro Festivaline önemli sanatçıların katılacağını belirten Taşdemir, “Geçtiğimiz yıl ilkini yapmıştık ve önemli sanatçıları Van’a getirmiştik. Genco Erkal, Nihal Yalçın, Tülay Günal, Nezaket Erden, Devrim Evin, Levent Üzümcü gibi birçok ünlü ismi Van’da ağırladık. Geçtiğimiz yıl 5 bin seyirciye ulaştık. Bu yıl hedefimiz 6 bin seyirciye ulaşmaktır. Gezici gösterimlerimiz, resim sergisi ve konserimiz olacak. Bu kapsamda hem yerel, hem ulusal, hem de uluslararası oyunlarımız olacak. Yakın komşumuz olan İran’da Tarantababu oyunumuz izleyiciyle buluşacak. Türkiye’de efsane olmuş bir ismi Van’da ağırlayacağız. Haldun Dormen ve ekibini Van’da ağırlayacağız. Haldun Dormen ilk defa Van’a gelerek program yapacak. Açılışımız Derya Alabora ve Deniz Çakır’ın Beyaz Atlı oyunu olacak. Sonraki gün İranlı şair Furuğ Ferruhzad’ın yaşamının anlatıldığı Derya Günaydın’ın oynadığı Furuğ Ferruhzad oyunu olacak. Devamında televizyonlardan, dizilerden tanıdığımız Cansu Fırıncı’nın Tarantababu oyunu olacak. Nupelda Tiyatronun İki Kadın İki Oyuncu (Du Jin, Du Listîkvan) oyunu izleyiciyle buluşacak. Bu oyunun tüm gelirleri İran’da sel felaketinde zarar gören insanlara gönderilecek. Levent Ülgen ile Galip Erdal’ın oynadığı Travis Pine (halktan biri) oyunu olacak. 10 gün sürecek olan festivalimizde resim sergisine bütün Vanlı hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.  

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen festivalin tiyatro ve sahne etkinlikleri Van Devlet Tiyatrosu salonunda yapılacak. 

 

Bakmadan Geçme