Uzman isim açıkladı! Dolar bu rakamları görebilir

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ilerleyen süreçte doların yükselişinin devam edeceğini iddiasını ortaya attı.

Uzman isim açıkladı! Dolar bu rakamları görebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçer, Merkez Bankası'nın yılsonu dolar tahmininin 26 TL olduğunu ancak şu anda bu seviyenin yakalandığını belirtti. Yeni bir değerlendirme yaparak, Merkez Bankası'nın yılsonu tahminini 30 TL olarak değiştirebileceğini ifade etti. Geçer, Temmuz ayının sonunda dolar kurunun 30 TL olacağını öngördüğünü aktardı. 

Ayrıca Selçuk Geçer, FED'in faiz kararıyla ilgili tahminde bulundu ve Avrupa Merkez Bankası'nın en az 25 baz puan faiz artırımı yapacağını belirtti. Bu gelişmelerin altın fiyatlarında baskıya yol açtığını ve dolar kurunu da etkilediğini söyledi. 

Geçer ayrıca, hem FED'in hem de Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapacağını ve FED'in daha hızlı davranacağını belirtti. Euro/dolar paritesinde ise yaşanan durumlara bağlı olarak artış olacağını dile getirdi. Euro kurunun dolar kuruna göre daha fazla artacağını ancak dolar kurunun da yükselmeyeceğini kesin olarak söylemenin mümkün olmadığını belirtti. Geçer, dolar kurunun serbest bırakılmasının yatırımcılar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

 

 

Bakmadan Geçme