• Haberler
  • Güncel
  • Uzman isim 'balon patlayacak' diye duyurdu: Sıfır araçlarda rakamlar düşecek iddiası gündeme oturdu

Uzman isim 'balon patlayacak' diye duyurdu: Sıfır araçlarda rakamlar düşecek iddiası gündeme oturdu

Araç piyasası, son zamanlarda gündemden düşmeyen konulardan biri oldu. İkinci el araç piyasasında işler değişirken uzmanlar, piyasada yaşanan durgunluk ve gerilemenin nedenlerini ve sıfır araç fiyatlarında ne zaman değişim olacağını açıkladı. İşte ikinci el araç piyasasına dair son haberler…

Araç piyasasındaki sıkıntıları kendi lehine çevirmeye çalışan spekülatörler, ikinci el araç fiyatlarını yükseltti. Fiyatlardaki aşırı yükseliş gündemi meşgul ederken Ticaret Bakanlığı da yeni önlemler aldı. Alınan önlemler sonucunda araç piyasasındaki denge de bozuldu. Piyasada satışların azaldığını belirten sektör temsilcileri, ikinci el araç piyasasındaki fiyat artışlarının durduğunu söyledi.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasında ilanların sıfır fiyattan yüksek olmasını yasakladı. Bu konuda bir yönetmelik yayınlayan Bakanlık, piyasayı denetlemeye başladı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, bu konuda yaptığı açıklamada, otomobile erişimi zorlaştıran uygulamaların ortadan kalktığını ifade etti. Ertemel, “Bunun yanında bu sebeple ikinci el otomobilde fiyat artışları bitti ve spekülatif fiyatların önüne geçildi. Hatta bu konuda biraz da olsa fiyat düşüşleri de yaşandı.” dedi. Şu anki dönemde ikinci el piyasasındaki satış sayısını aktaran Ertemel, azalma olduğunu bildirdi.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışın bittiğini vurgulayan Ertemel, balonun patladığını duyurdu. Bazen doğrudan iletişim noktasında ekstra ücret istendiğini belirten uzman isim, yapılan sıkı denetimler sayesinde araçların bu ortamda satın alınmadığını kaydetti. Bu yüzden farklı yöntemlerin kendiliğinden bittiğini söyleyen Ertemel, fiyatlarda gerileme olduğunu aktardı. 0 araç fiyatları hakkındaki tahminini paylaşan Ertemel, “Sıfır araçta fiyat artışları olmadığı sürece mevcut düşük talep nedeniyle de fiyatlarda daha da gerileme görebiliriz.” ifadeleri ile açıklamasını bitirdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme