VALİ AĞABEYİMİ TEHDİT ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in dönemin valisiyle ilgili ortaya attığı "Arkadaşlar 1995'te benim üniversitedeki odama bomba konuldu. Dönemin emniyet müdürü, bombanın vali tarafından konulduğunu söyledi" iddialarına Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Faruk Alparslan'tan destek geldi.
Hüseyin Çelik'in iddialarının doğru olduğunu ve bu iddiaların Van kamuoyunda birçok kişi tarafından bilindiğini öne süren Alparslan, dönemin Van Valisinin mağdur ettiği kişiler arasında kendi ailesinin de olduğunu belirtti.
Birlik Başkanı Alparslan, "Hüseyin Çelik'in beyin anlatmış oldukları bütün il tarafından zaten bilinen şeylerdi ki Türkiye'deki kamuoyu bugüne kadar bunu öğrenememişti. Biz Vanlılar olarak bunu biliyorduk evet yüzde yüz katılıyorum Hüseyin çelik Beyefendi'ye, O dönem Yüzüncü Yıl üniversitesi öğretim görevlisi iken odasına aynı bu şekilde anlatmış olduğu şekilde odasına bomba bırakılmış kendisi de araştırmaları neticesinde dönemin valisinin bu bombayı bıraktığını söylemiştir" dedi.
"VALİ AĞABEYİMİ TEHDİT ETTİ"
Başkan Faruk Alparslan Ağabeyi Şevket Alparslan ile dönemin Valisi arasındaki ilk tartışmanın Vanspor başkanlığı nedeniyle olduğunu ileri sürdü.
Alparslan o dönemde Ağabeyinin ANAP'tan, dönemin Valisinin de DYP'den Milletvekili adayı olduğunu ve aralarında siyasi bir çekişmenin de başladığını söyledi. Dönemin Valisinin o dönemde ağabeyini tehdit ettiğini de ifade eden Alparslan bu tehdidi ağabeyinin kendileriyle paylaştığını söyledi. Dönemin Valisinin ağabeyine "Sen daha beni tanımıyorsun. Ben istediğim an seni yok edebilirim" sözlerini söylediğini öğrendiklerini söyledi.
"EMNİYET BİZE OLAYIN ÜZERİNE GİTMEMEMİZİ İSTEDİ"
22 Temmuz 1996 yılında evinden işine giderken evinden 100 metre ötede planlanmış bir suikastla ağabeyinin öldürüldüğünü ileri süren Başkan Alparslan, "Olay sonrasında araştırma yapıldı ve olayın meydana geldiği çevrede bir çanta ve kimlik bulundu. Abdülselam Işık adına bir vatandaşa aitti. Dönemin asayiş şube müdürü bize faili yakaladıklarını söyledi. Biz 1 saat sonra Emniyete gittiğimizde olayın failinin emniyetin elinden alındığını bize söylediler. Biz de kim aldı dediğimizde bize 'Siz bunu sormayın siz bunun fazla üstüne gitmeyin. Sizde zarar görürsünüz. Bu olay sizleri de aşıyor bizleri de aşıyor' diyerek bize bu şekilde açıklamada bulundular" dedi.
"EVİMİZE 8 MERMİ GÖNDERİLDİ"
Başkan Faruk Alparslan, o dönemde kendilerinin mermi ve güllerle tehdit edildiğini ve silahlı saldırıya da uğradıklarını söyleyerek, "Bizim bulunmuş olduğumuz apartmanın kardeşlerimizle oturduğumu evin hemen arka tarafında askeri lojmanların içerisinden evimizin bahçesine adamlar atlıyor. Hemen karşıdaki fırıncı bizi uyardı telefonla; biz hemen müdahaleye başlayınca onlardan bize bizden onlara çatışma çıktı. Bizzat ben de balkonda birbirimize sıktık. Kaçtılar ve askeriyenin lojmanlarının içerisindeki arazide boş arazide açık net şekilde bizimle çatışıyorlar. Askeriyenin lojmanlarının içerisinden ve askerin nöbet tuttuğu alan içerisinden bizimle çatışılıyor ve oradan araç çıkıp gidiyor daha sonra kimsenin görmediği tarafımıza bildiriliyor. Sabaha doğru bize tehdit mektupları kapımızın önüne bırakılıyor. Hepiniz ayağınızı denk alın. Yoksa hepinizin sonu olacak. Artı biz 8 erkek kardeşiz. 8 tane gül bırakılıyor birisinin kafası kırılarak bırakılıyor ve birileri 8 tane mermi bırakıldı bir tanesi sıkılmış mermi; yedi tanesi sıkılmamış mermi… Ve o dönemde Emniyet Müdür yardımcılığı görevini yapan ismi de Halis Böğürcü biz bu delilleri Emniyet Mensuplarına veriyoruz. Mahkemede bunların hiç biri dosyamızda gözükmedi. İstememizi rağmen bunlar gelmedi" dedi.
"AĞABEYİMİN ÖLÜMÜNDE KARANLIK GÜÇLER VAR"
Başkan Alparslan Dönemin Van Valisinin görev yaptığı dönemde 15 kişilik bir tim oluşturduğunu ileri sürerken "Ağabeyimin ölümüyle ilgili olarak şüpheli şahıs Abdülselam Işık diye belirtildi. 22 Temmuz 1996'dan bu yana bu şahıs yakalanmadı. O dönemde İçişleri Bakanı ağabeyim öldürülmeden bir hafta önce şu anki Mehmet Ağar Hakkari'ye gidiyor, Hakkari'ye gidip döndükten sonra O dönemin bizim yine Milletvekilimiz olan şahsın ağabeyim öldürülürken milletvekili olan ondan önceki dönemde de Vali olan malum şahsın orada bizim Başkale ilçemizin bir köyünde Yeşil'le buluştuğu söylentileri çıktı. Tabii ki bunlar her geçen gün Van'da o zaman yaşayan küçüğünden büyüğüne kadar herkes bunu biliyordu. Ve ağabeyim o dönem yaşayan herkese sorsanız Şevket Alparslan kim tarafından öldürüldü denildiğinde kesinlikle devletin karanlık güçleri içerisindeki karanlık güçlerin uzantısı olan ve o anda da Van'da bulunan malum Vali daha sonra Milletvekili olan Vali ve İktidar partisinin Milletvekili ve ağabeyimin infazında da herkesin onun parmağı olduğu söylentisi hakim… Bu durumda biz kendisiyle yapmış olduğumuz görüşme neticesinde ağabeyimle neden bu kadar polemik yaşadığını neden bu kadar şey yaptığını daha sonra kendisi bize işte haberim yok falan söyleme ihtiyacı hissetti. Ama 7'den 77'ye herkeste çok iyi biliyor o dönem de Van'da bir 15 kişilik tim oluşturulmuş 15 kişilik timin içerisinde askeri mensuplar var. Bu konuda da malum valinin yargılanma süreci var. Daha sonra Milletvekili oluşundan sonra yararlanıldı ve bu davada kapatıldı ama Vali iken timini oluşturup aynı şekilde köyler içerisinde yıldırma yapan ve halk içerisinde konuşulan laflar bunlar."dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in açıklamalarını doğrulayan Alparslan " Demem şu ki Hüseyin Çelik gayet doğru söylüyor, O Valinin o dönem de yapmış oldukları faaliyetler içerisinde ağabeyimi de kurban götürmüş ama burada delil tespitler yine devletin işi; zaten elimizde somut bir delil olsa elimizde bunları aydınlatabileceğimiz bir şeyler olmuş olsa biz bugüne kadar zaten bekleyemezdik."diye konuştu.

Bakmadan Geçme