Vali Balcı'dan çocuklara kitap hediyesi

Van Valisi Ozan Balcı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının kapanışı ve Kurban Bayramı vesilesiyle, il genelindeki şehit-gazi çocukları ile yetim-öksüz çocuklara kitap hediye etti. Toplam 2300 öğrenciye kitap hediye eden Vali Balcı, eğitime, bilgiye, bilime ve kitap okumaya değer veren bir Vali olarak her zaman bu çocukların yanında olduğunu ifade etti.

Vali Balcı, gerçekleştirdiği duyarlı ve anlamlı etkinlik ile ilgili açıklamasında, "Ülkemizin bağımsızlığı ve birliği uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımız ile vatan savunmasında yaralanan gazilerimizin çocukları bizim geleceğimizdir. Onların eğitimi, gelişimi ve mutluluğu için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Balcı, ayrıca yetim ve öksüz çocukların da toplumun en değerli bireyleri olduğunu vurgulayarak, "Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek, bu çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Onların geleceğe umutla bakabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vali Balcı'nın bu anlamlı etkinliği, Van halkı tarafından da büyük takdir topladı.

Vatandaşlar, Vali Balcı’nın şehit-gazi ve yetim-öksüz çocuklara gösterdiği hassasiyet ve desteğin takdire şayan olduğunu belirttiler.

Vali Balcı, konuşmasında ayrıca, "Eğitime, bilgiye, bilime ve kitap okumaya dost bir Vali olarak, bu çocuklarımızın geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyebilmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Onların hayallerini gerçekleştirmeleri için elimizden geleni yapacağız" diyerek, çocukların gelişimi için sürekli çalışacaklarının altını çizdi.

Van Valiliği'nin bu anlamlı etkinliği, şehit-gazi ve yetim-öksüz çocuklara verilen değerin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Vali Balcı'nın bu hassas gruba gösterdiği duyarlılık ve destek, toplumda büyük bir takdir uyandırdı.


 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme