Vali Balcı'dan Kapıköy'e Ziyaret

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı ve beraberindeki heyet Kapıköy Gümrük Kapısına ziyaret gerçekleştirdi.

Fahrettin Yiğit

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, 28. Dönem AK Parti Van Milletvekili  Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Van’ın Saray ilçesinde bulunan İran sınırındaki ve bölge, ticareti, ekonomisi ve iki ülke arasındaki ilişkiler açısından çok önemli bir önem arzeden Kapıköy Gümrük Kapısında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 

Van Valisi Ozan Balcı'ya incelemelerde Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Saray Kaymakamı Yunus Ataman, Özalp Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ve gümrük kapısındaki yetkililer eşlik etti.

KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI NASIL ÇALIŞIR?

Demiryolları ile boş veya dolu olarak yurtdışından gelerek diğer bir ülkeye sevk edilen veya ülkemizdeki bir iç gümrüğe sevk edilen vagonlar ile yurt içinden sevk edilen vagonların yurtdışı edilmesi ile ilgili işlemleri ile yolcu trenlerinin giriş çıkış işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, 16.04.2011 tarihinde açılan Kapıköy-Razi Kara Sınır Kapısında yolcu ve araç giriş çıkış işlemleri ile  sınır ticareti kapsamında belirlenen kotalar içerisinde yapılan ithalat ve ihracat işlemleri gerçekleştirilmektedir. Modernizasyon çalışmaları kapsamında 24 Ağustos 2016 tarihinde temel atılmış olup 15 Şubat 2019 tarihi itibariyle gümrük işlemleri yeni sahada verilmeye başlanmıştır.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme