Vali Balcı'dan Nüfus Müdürlüğü'ne ziyaret

Nüfus Müdürlüğü'ne ziyaret eden Vali Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.

Vali Balcı, bebeklere yönelik yazılan mesajının ve kitabın bulunduğu zarfı aileye teslim ederek, “Dünyaya gelen çocuklarımıza ilk hediye olarak kitap veriyoruz. Çocuklar 3 yaşına geldiğinde anne ve babaları bu kitabı onlara okuyacak. Çünkü okuma kültürü çocuklukta kazanılmalı. Bu şekilde 9 bin kitabı ilçe nüfus müdürlüğümüze dağıtılmak üzere verdik” dedi.

Kitapla ilgili çok güzel işler yapıldığını belirten Vali Balcı, “4 milyon kitabı ilimize kazandırdık. Kitap varlığı ve çeşitliliği açısından Türkiye’nin bir numarası olduk. Edremit’te yeni bir kütüphane açtık. İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesinde kütüphanemiz bitmek üzere. Tiyatronun yanına bebek çocuk kütüphanesi ve yeni bir kültür merkezi açıyoruz. Eski meslek lisesini restore ederek kütüphaneye dönüştürdük. 300 okula yeni kütüphane yaptık ve kitaplarla zenginleştirdik. 11 ilçemize bebek çocuk kütüphanesi yaptık. Bu Türkiye’de bir ilk İlçe kütüphanelerimizi yeni kitaplarla zenginleştirdik. PTT kitap projesiyle 125 bin öğrencimize 235 bin kitap postacılar aracılığıyla evlerine kadar ulaştırıldı.  Her çocuğumuzun ilk kitaplığının temelini de atmış olduk. Etüt Van Projesini başlattık.  Projeye devam eden öğrencilerimize 50 milyon TL değerinde kaynak kitap sağladık. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmeleri için katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda Vali Balcı’ya Vali Yardımcıları Ahmet Tozlu, Adem Balkanlıoğlu ve İl Nüfus Müdürü Kezban Aras eşlik etti.
 

Bakmadan Geçme