Vali Balcı: Meralarımızı koyun'la dolduracağız

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesinden Vanlı çiftçilerin yararlanmasını isteyen Vali Ozan Balcı, 'İlimiz Türkiye'deki meraların yüzde 10'una sahip. Bu nedenle meralarımızı koyunlarla dolduracağız' dedi.

Basın Bülteni

Vali Ozan Balcı başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Turgut Arvas’ın katılımıyla Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesiyle ilgili toplantı yapıldı.

Toplantıda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Ozan Balcı, çiftçilere koyun projesinden faydalanmaları yönünde çağrıda bulundu. Vali Balcı, “İlimiz Türkiye’deki meraların yüzde 10’una sahip. Bu nedenle meralarımızı koyunlarla dolduracağız. Hayvancılık projesiyle her çiftçimize 100 koyun,1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli, sıfır faizle 200 bin TL kredi desteği veriyoruz. Hedefimiz 2 yılda 10 bin aileye 1 milyon koyun vermek. Büyükşehir Belediyemiz tarafından veterinerlik desteğinin yanı sıra kaba yem desteği de veriyoruz. Erken dişi kuzu kesiminin engellenmesi, erkek kuzu kesiminin garanti altına alınmasını sağlayacağız. "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi ilimizin ekonomisine ve tarımına büyük katkı sunacak” dedi.

Bakmadan Geçme