• Haberler
  • Güncel
  • Vali Balcı: Türkiye'nin en güzel kütüphanelerini Van'a kuracağız

Vali Balcı: Türkiye'nin en güzel kütüphanelerini Van'a kuracağız

Kitap projesi komisyonu, Vali Ozan Balcı başkanlığında ilk kez toplandı. 1 milyon kitap dağıtacaklarını belirten Vali Balcı, Türkiye'nin en güzel kütüphanelerini Van'a kuracaklarını söyledi.

Rıdvan Can

Eğitimin önemli olduğunu belirten Vali Ozan Balcı, “Proje kapsamında Van'ımızın geleceği olan çocuklarımız için okullarımızın kitaplıkları başta olmak üzere kentin birçok noktasına Türkiye’nin en güzel kütüphanelerini kuracağız. Bununla birlikte 1 milyonu aşkın kitap dağıtacağız” dedi.

Vali Balcı, toplantı sonunda komisyonla birlikte Van Gölü kıyısında gün batımı sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar 1
Tebrikler sayın valimiz 21 Temmuz 2022 23:33

Bu çok mükemmel bir niyet ve mükemmel bir çalışma olur. Neticeleri çok iyi olur. Çocukları ve gençleri, okuma çağındaki yüz binlerce nüfusumuzu sokakların belalarından, izbe mekanlardan, zararlı alışkanlıklardan, alkol, sigara ve uyuşturucudan, telefon bağımlılığından, boş ve anlamsız meşguliyetlerden kurtarıp ilme, bilime,kültüre, sanata, irfana yönlendirmek ne kadar güzel bir iş olur. İlkokul, ortaokul ve liselerin istisnasız hepsinde fiziki mekan olarak muhteşem, kitap çeşidi ve sayısı bakımından zengin ortamlar oluşturmalıyız. Bütün okullarda kütüphaneler, okuma salonları, kültür- sanat köşeleri, bahçedede okuma yapılabilecek derslik büyüklüğünde kamelyalar olmalıdır. TOKİ sitelerine, bütün semtlere ve bütün mahallelere de kütüphaneler, okuma salonları, etüt salonları, kurs merkezleri, sanat ve zanaat atölyeleri oluşturmak gerekir. Insana yatırım, en önemli yatırımdır.

Bakmadan Geçme