• Haberler
  • Güncel
  • Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

Van Mall AVM'nin açılışında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 'Van'ımıza, kurumlarımızla, milletvekillerimizle, STK'larımızla, işçilerimizle, çiftçilerimizle, memurlarımızla ve 1 milyon 150 bin Vanlı hemşehrimizin hayır duasıyla canla başla, aşkla, şevkle, banane demeden, mazeret üretmeden nemelazımcılık yapmadan memleketimize, milletimize hizmet ediyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Van'ın geleceği, önü, ufku açık, inşallah güneşin şehri Van, güneş gibi parlayacak' dedi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2010 yılında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van İl Özel İdaresi’ne ait binası yıkılarak yerine Van Mall AVM'nin temeli atılarak, 2019 yılında yapımı tamamlanıp açılışı yapıldıktan sonra bir türlü beklentileri karşılayamayarak kapanıp açılan 3 kez isim değiştiren Van Mall AVM mini konser etkinliğiyle hizmete açıldı.  

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

Açılışa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, Van TSO Başkanı Necdet Takva, GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, GLA Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Müşaviri Avukat Duygu Ortaköylü, Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek ve çok sayıda davetli katıldı. 

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

Açılışta konuşan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Yıllardır AVM’nin Van’a kazandırılması için büyük gayret sarf ediyoruz. Nihayetinde Sayın Valimizin destekleriyle bugün GLA Kiralama Şirketiyle beraber burayı Vanlıların hizmetine açtık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. AVM’nin yıllardır kapalı olması kentte ciddi sorunlara neden oluyordu. Bugün AVM’nin kente bir katma değer kattığını görüyoruz. Van’a bir ivme kazandırdığını görüyoruz. Van’ın ekonomisine katma değer sağladığını görüyoruz. AVM’nin gerek turizm, gerek ticari hayat anlamında ve gerekse sosyal hayat anlamında kente hizmet edeceğini düşünüyoruz. Çok fonksiyonlu bir hizmet söz konusu olacaktır. Van Mall AVM’deki markalarla Doğu Anadolu Bölgesi’ni kendisine kabul ettirecektir. AVM’miz insanlara gerçek anlamanda hizmet edebilecek kapasitededir” diye konuştu.

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

GLA Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Müşaviri Avukat Duygu Ortaköylü, “Bugün bizim için beklenen bir gün. Kapılarımızı açıyoruz. Her kademede çok fazla emek harcandı. Bugün bizim için çok değerli bir gün. Emeklerimizin karşılığını aldığımız bir gün. Devamı da inşallah gelecek” dedi.

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

ÇELİK: AVM’NİN AÇILMASI İÇİN ÇOK BÜYÜK GAYRETLER SARF EDİLDİ

GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, “Çok zor bir süreç yaşadık. Bugünlere gelmek çok önemliydi. Gerçekten Sayın Valimizin çok büyük katkıları oldu. Van Mall AVM kente çok büyük bir hareketlilik getirecek. Bu ilin turizm potansiyeli çok yüksek. Böyle bir şehirde zaten bir tane tek alışveriş merkezi olmazdı. 3-4 tane daha alışveriş merkezi olsa bu şehirde iş yapar. AVM’miz şehrin en işlek noktasında yer alıyor. Ortak alanlarımız kısıtlı olsa da, mağazalarımız çok büyük. Van’a ilk defa gelen markalar var. Bizim mağazalarımız Van’daki mağazaların birkaç kat büyüklüğündedir. Bu da tüketiciye çok büyük avantaj sağlayacak. Yaz- kış demeden bu AVM’nin açılması için çok büyük gayretler sarf edildi” ifadelerini kulandı.

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

TAKVA. VAN MALL AVM BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEK

Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Efsanelere, sosyal medyaya, kamuoyu gündeminde geniş bir yer tutan ve çok tartışılan Van Mall AVM’nin bugün açılış heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Gerçekten Van halkının sahiplenmeye meylettiği bir projenin bugün nihayetlendirilmesi ve katılımcılarıyla birlikte Van’a değer katacak bir konsepte açılışının gerçekleşmesi hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ticaret ve Sanayi Odamızın bir perspektifi var. Bir şehirde eğer markalar olmazsa, orası şehirleşmez. Dolasıyla Van Mall AVM bu anlamda büyük bir eksikliği giderecek. Kentimizin kupon alanlarından biri olan bu projenin uzun yıllardır nihayete erdirilememesinin hasretini ve eleştirisini bizler de yapıyorduk. Bugün büyük bir memnuniyetle bu an’a şahitlik ediyoruz. Bu gerçekten gurur verici. Buranın bugün açılmış olmasının ayrıca bir önemi var. Zamanlaması itibariyle Van Alışveriş Festivali’ne denk gelmesi, bizim için ayrıcı önemli. İki günden bu yana Kapıköy’den binlerce İranlı turistin ve yabancı turistin şehrimize geldiğini, alışveriş yapmak üzere, güzel vakitler geçirmek üzere bizlerle birlikte bu kentin ekonomisine katkı sağlamak yönünde bir eğilim içerisinde olduklarını görüyoruz. Projeyi nihayetlendiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ekonomimizin her yönüyle tartışıldığı bir dönemde şehrimizde bu alışveriş merkezinin açılmasının ayrıca bir önemi ve değeri var. Hepimiz bunu yaşayarak göreceğiz. Burada yatırım yapan markaların çok değerli ve kıymetli olduğunu biliyorum. Bizlerde her zaman onların yanında olacağız. Gerekirse kapılarında güvenlik görevlisi olacağız” dedi. 

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

KAYATÜRK: VAN’A YATIRIM YAPAN GLA AİLESİNİ TEBRİK EDİYORUM

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, “Güzel bir günü yaşıyoruz. Böyle bir ihtiyaç vardı. Van’da ikinci bir AVM’nin açılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnsanlar sadece belediyelerde, hastanelerde, devlet kurumlarında çalışmak için çok büyük çaba gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde SGK Van İl Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. SGK İl Müdürü 2016 yılında Van’da göreve başladığında özel sektörün çalıştırdığı SSK’lı insan sayısı 60 bin civarında olduğunu, bugün ise bu sayının 137 bine çıktığını söyledi. Demek ki Van’da 2016 yılından bu yana özel sektörde istihdam iki katına çıkmış. Burada özellikle tekstil kentlerin, çağrı merkezlerinin ve İran’dan gelen turistlerle birlikte, özel sektörün canlanmasında çok büyük bir katkı var. Aynı zamanda kayıt dışı istihdamın Van’da %22 kadar gerilediğini de paylaşmak istiyorum. Bunlar güzel haberlerdir. Çünkü biz Van’ı sadece devlet yatırımlarıyla değil, aynı zamanda çok hızlı şekilde özel sektör yatırımlarıyla da kalkındıracağız. Van muhteşem bir ildir. Van’a yatırım yapan GLA ailesini de tebrik ediyorum. Çok kısa bir süre içerisinde Van’da ikinci ve üçüncü AVM’yi Edremit’te, Tuşba’da açmak için bir çaba içerisine gireceksiniz. Özellikle Türkiye’de Bursa mağazaları yaz aylarında çok iyi iş yapar. Ama nevruzun başlamasıyla beraber 2 ay boyunca Van’daki mağazalarımız hem Türkiye’deki, hem de dünyadaki bütün mağazalar arasında birinciliği alır. Dolasıyla güzel bir zamanda, güzel bir anda böyle bir girişim oldu. Van’da devlet yatırımları da devam ediyor. 2 gün önce 32 milyon 500 bin Euro’luk çok büyük bir enerji yatırımı için imzaları attık. Van’ın hızlı bir şekilde büyümesi, mutlak manada önemli bir metropol haline gelmesi için canla başla çalışıyoruz. Yerel yönetimleriyle seçimleriyle birlikte ivmemizi katlayarak devam ettireceğiz. AVM’nin Van’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

VALİ BALCI: VAN MALL AVM VAN İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Van Mall AVM’nin açılışı ilimizin ekonomisine, ticaretine büyük canlılık kazandıracak. Bu AVM’nin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Van Mall AVM’nin yarısı Büyükşehir Belediyesi’ne, yarısı da özel sektörü aittir. GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik ve ekip arkadaşlarına, Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek’e şükranlarımı sunuyorum. Van Mall AVM’de özel sektörden çok kıymetli firmalarımız var. Burada vatandaşlarımıza hizmet edecekler.  Van Mall AVM’de faaliyet gösterecek olan tüm firmalarımıza hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum. Van Mall AVM bin kişiyi istihdam edecek. Van’ımızın ekonomisine, kültürüne, turizmine, ticari hayatına ve sosyal yaşamına da büyük canlılık kazandıracak. Van için önemli bir değerdir” dedi. 

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

VALİ BALCI: HEDEFİMİZ VAN’A İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ’Nİ KURMAK

Vali Balcı konuşmasının devamında, “Van’da çok güzel işler oluyor. Geçtiğimiz gün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi olarak Güneş Enerjisi Santrali protokolü imzaladık. Yaklaşık 32 Milyon Euro yani 1 Milyar 100 milyon değerinde bir yatırıma imza attık. Biz belediye olarak yılda 350 milyon liralık elektrik ödemesi yapıyoruz. Şu an da her yıl 300 milyon belediyenin kasasında kalacak. Bu parayla Van’a daha çok yatırım yapacağız. İstihdama daha çok katkı sağlanacak, Vanlı hemşehrilerimizin hayatlarına ve refahlarına katkı sunacak. Bu vesileyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, İller Bankası Genel Müdürümüze, milletvekillerimize ve çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Bu 300 milyonun belediyenin kasasında kalacak olması çok önemlidir. Tabi bu yetmez, inşallah bir tane daha 300 milyonluk Güneş Enerjisi Santrali kurulur. Güneşin başkenti Van’a bir tane daha GES kurulması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

VALİ BALCI VAN’DAKİ YATIRIMLARA DEĞİNDİ 

Van’daki yatırımlara değinen Vali Balcı, “Van alışveriş günleri başladı. İran’dan turistler şehrimizi ziyaret ediyor. Geçtiğimiz gün Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren ve heyeti ilimize geldi. Kapıköy Sınır Kapısı’nın girişinde bir düzenleme yapılacak. Misafirlerimizi daha iyi ağırlamak için çadırlar kuruluyor. Bizde valilik olarak projelendiriyoruz. Oraya yeni yapılar yapacağız. Van’ımızla, İran arasında sınır kapılarının açılması çalışmaları Cumhurbaşkanımız riyasetinde devam ediyor. Sınır kapıları açıldığı zaman buranın ekonomisine, ticaretine daha çok katkı sağlayacak. Önümüzdeki hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Van’ı ziyaret edecek. Eski Van şehrinde Ulu Cami, Kızıl Minare Cami,  Miri Ambarı ve Han’ın ihalesini yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle oraları ayağa kaldırıyoruz. Eski Van şehri bir kültür başkenti, turizm merkezi olacak. Eski Van şehrinde parklar, yürüyüş alanları yer alacak. Ayrıca Van’ın ekonomisine, ticaretine, istihdamına da çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Biz orada sahil yolunu da yaptık. Yaklaşık 12 kilometre yol yapıldı. 1100 dönümde rekreasyon alanı var. Eski Van şehri ile sahil yolu birleştiği zaman inşallah Van’ın ekonomisine, turizmine, istihdamına katkı sağlayacak. Önümüzdeki hafta Sağlık Bakanımız da Van’a gelecek. 1350 yatak kapasiteli sağlık yatırımları şimdi ihale ediliyor. Bölge Hastanesi’nin yanına 800 yatak kapasiteli hastane, Muradiye’ye 150 yatak kapasiteli hastane, Erciş’e 150 yatak kapasiteli hastane, Bostaniçi’ne 150 yatak kapasiteli hastane yapılacak. Bunların dışında Edremit’te 50 üniteli ağız ve diş sağlığı merkezi, Özalp’a 20 üniteli ağız ve diş sağlığı merkezi yapılacak. Van’da eğitimden sağlığı, sosyal politikalardan kültüre, turizme, yaşamın her alanına dair bir sürü güzel iş yapılıyor. Örneğin 111 adet anaokulunun yapımını bitirdik. 7 tanesi de inşaat halindedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 700 milyonluk engelliler kampüsü yapılıyor. Orada da 500 kişi istihdam edilecek. Engelliler kampüsü engelli ailelerin yaşamlarını kolaylaştıracak. Tiyatronun yanında güzel bir tane kütüphane ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İnşaat çalışmaları devam ediyor. Bunu Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyor. Tamamlandığında 400 milyonluk eser olacak. Van’ın eğitimine önemli katkı sunacak. Van’ın kültür merkezi yoktu, ihalesini yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütçeye konuldu. Önümüzdeki hafta kazması vurulacak. Van’da 10 göletimizin yapım çalışmaları sürüyor. Van’ın 50 yıllık rüyası Çaldıran Çubuklu Barajıyla 50 bin dönüm alan sulanacak. Bir yılda 700 bin meyve fidanı diktik. 1 milyon 200 bin meyve fidanımızda fidanlıkta, iki milyon fidan dikerek Van’ı ağaçlandıracağız. Sıfır faizli, 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli koyun veriyoruz. Şu ana kadar 1740 aileye 172 bin koyun verdik. Sıfır faizli, 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli de 400 milyonluk kredi kullandırtmışız. Bunlar Van’ın ekonomisine, geleceğine büyük katkı sunacak. Çocuklar için 13 yüzme havuzu bitirildi. 23 adet kapalı spor salonu yaptık. 11 adet bebek çocuk kütüphanesi yaptık. Van’a bir ton güzel iş yaptık. Bunları devletin gerçek sahibi milletin parasıyla yapıyoruz. Van’ımıza, kurumlarımızla, milletvekillerimizle, STK’larımızla, işçilerimizle, çiftçilerimizle, memurlarımızla ve 1 milyon 150 bin Vanlı hemşehrimizin hayır duasıyla canla başla, aşkla, şevkle, banane demeden, mazeret üretmeden nemelazımcılık yapmadan memleketimize, milletimize hizmet ediyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Van’ın geleceği, önü, ufku çok açık, inşallah güneşin şehri Van, güneş gibi parlayacak. Türkiye’miz her alanda ilerlerken, gelişirken, bu coğrafyada Van güneş gibi parlayacak. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım. Birbirimizi daha çok sevelim. Hep beraber uzlaşarak, işbirliği yaparak, birbirimize severek gelişen Türkiye’ye Van olarak ayak uyduralım. Bu duygu ve düşünceyle Van Mall AVM’nin açılışına emek veren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. 
Vali Ozan Balcı, Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve davetliler açılışın ardından Van Mall AVM’yi gezerek incelemelerde bulundu. 

Vali Balcı, Van Mall AVM'nin açılışında konuştu: Van, güneş gibi parlayacak

Bakmadan Geçme