• Haberler
  • Güncel
  • Vali Balcı yapımı tamamlanan yüzme havuzunda incelemelerde bulundu

Vali Balcı yapımı tamamlanan yüzme havuzunda incelemelerde bulundu

Bahçesaray'da yapımı tamamlanan yüzme havuzunda incelemelerde bulunan Vali Ozan Balcı, 'Bahçesaray'da yapılan bu havuzun çocuklarımızın yüzme öğrenmelerine ve spora olan ilişkilerini sağlam bir temele oturtmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum. İlimizde spor yatırımlarına devam ederek her çocuğumuzun yüzme öğrenmesi için elimizden geleni yapacağız' dedi. 

Bahçesaray’ı ziyareti sırasında ilçede yapılan yatırımları inceleyen Vali Balcı, ilçede yapımı tamamlanan yüzme havuzu hakkında bilgi aldı. 

Vali Balcı, her çocuğun yüzmesi için 13 ilçeye yüzme havuzu yapıldığını belirterek, Bahçesaray ilçesindeki yapımı tamamlanan havuzun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi. 

“13 İLÇEYE YÜZME HAVUZU YAPTIK”

Vali Ozan Balcı yaptığı açıklamada, “Yüzmeyi, sadece bir spor dalı olarak görmemek lazım. Yüzme aynı zamanda çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimleri, sosyalleşmeleri için son derece önemli bir aktivitedir. Bu nedenle, sağlıklı nesiller yetiştirmek adına spor yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bahçesaray’da yapılan bu yüzme havuzu çocuklarımızın yüzme öğrenmelerine ve spora olan ilişkilerini sağlam bir temele oturtmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum. Spor, bireylerin ve toplumların gelişimi için vazgeçilmez bir unsurdur. Spor yapmanın sağladığı faydalar saymakla bitmez. Fiziksel aktivite, çocuklarımızın sağlıklı büyümesine yardımcı olurken, aynı zamanda sosyal becerilerini de geliştirmektedir. Takım çalışması, disiplin öz güvenin sağlanması kazandırılarak, çocukları hayata hazırlamaktadır. Bu gerçekten hareketle, 13 ilçemizde yüzme havuzları yaptık. Amacımız, her çocuğumuzun yüzme öğrenme fırsatına sahip olmasını sağlamaktır. Yüzme, hem bir yaşam becerisi hem de acil durumlarda hayat kurtaran bir yetenektir. Bu nedenle, yüzme havuzlarının sayısını artırarak, çocuklarımızın bu beceriyi kazanmalarını hedefliyoruz. Bahçesaray’daki yüzme havuzumuz, modern standartlara uygun olarak inşa edilmiştir. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda yüzme öğrenmeleri için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Ayrıca, bu havuzun çevresi, sosyal tesis ve dinlenme alanlarıyla zenginleştirilmiştir. Böylece, sadece çocuklarımız ve gençlerimiz yüzme öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda sosyal aktivitelerde bulunma imkânı da elde etmiş olacaklar. Havuzumuzun açılışı, sadece bir tesisin tamamlanması değil, aynı zamanda Bahçesaray’daki spor kültürünün güçlenmesi için de önemli bir adımdır. Bu havuz, gelecekte düzenleyeceğimiz çeşitli yüzme yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Böylelikle, çocuklarımızın rekabetçi bir ortamda kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak” dedi.

Vali Balcı yapımı tamamlanan yüzme havuzunda incelemelerde bulundu

“SPOR YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

Vali Balcı konuşmasının devamında, “Bahçesaray’da yaptırılan yüzme havuzunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür yatırımların devam edebilmesi için toplumun her kesiminin destek vermesi gerekmektedir. Sporun yaygınlaşması, ancak birlikte hareket etmekle mümkün olacaktır. Ayrıca, eğitim kurumlarımızla iş birliği içinde çalışarak, çocuklarımıza yüzme derslerinin verilmesi planlanıyor. Bu sayede, havuzumuzdan en iyi şekilde faydalanacak ve çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde yetiştireceğiz. Bahçesaray’daki yüzme havuzunun açılışı, çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe adım atmalarında önemli bir kilometre taşı olacaktır. Unutmayalım ki, sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden oluşur. Bu nedenle, spor yatırımlarına devam edeceğiz ve her çocuğumuzun yüzme öğrenmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Bakmadan Geçme