• Haberler
  • Güncel
  • Vali Balcı, Yeni Kültür Merkezi'nin inşaatını inceledi

Vali Balcı, Yeni Kültür Merkezi'nin inşaatını inceledi

Van Valisi Ozan Balcı, Devlet Tiyatrosu binasının yanında yapımı hızla devam eden Yeni Kültür Merkezi'nin inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Balcı, şantiye alanında yüklenici firma yetkililerinden ayrıntılı bilgiler aldı. Projenin tamamlanmasının ardından kentin kültür ve sanat yaşamına büyük katkı sağlayacak olan Yeni Kültür Merkezi'nin önemine değinen Vali Balcı, çalışmalarda kolaylıklar diledi.

Vali Balcı, "Yeni Kültür Merkezi'nin şehrimize kazandırılması çok önemli bir proje. Burada sergi salonları, konferans ve gösteri salonları, sanat atölyeleri, kütüphane gibi birçok önemli bileşen yer alacak. Kent kültürünün ve sanatının gelişmesi için büyük bir fırsat olacak. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmasını temenni ediyorum" dedi.

İnşaatı süren Yeni Kültür Merkezinde sergi salonları, konferans ve gösteri salonları, sanat atölyeleri, kütüphane, restoran, kafeterya ve diğer sosyal alanlar yer alacak.

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Balcı, yapımı devam eden Yeni Kültür Merkezi'nin Van'ın kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Vali Balcı, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme