• Haberler
  • Güncel
  • Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi okul bahçesinde bakım ve onarım çalışmaları

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi okul bahçesinde bakım ve onarım çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bulunan Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi okul bahçesinde bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Öğretmen ve öğrencilerin sağlıklı, huzurlu bir ortamda eğitim, öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar, aynı zamanda okul çevresindeki bozuk yolların onarılmasını da kapsıyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, okul bahçesinin asfaltlanması ve düzenlenmesi için harekete geçerek öğrencilerin oyun alanlarını ve okul bahçesini asfaltladı. Ekipler, öğrencilerin güvenli bir şekilde oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturmak için titizlikle çalıştı.

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi okul bahçesindeki çalışmalar, fiziki bakımdan iyileştirmenin yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin ruh sağlığına da olumlu etkiler sağlıyor. Güzel bir çevre, öğrencilerin motivasyonunu artırırken, eğitim süreçlerine de katkı sağlıyor. Öğrencilerin, temiz ve düzenli bir alanda eğitim görmeleri kendilerine verilen değeri göstererek özgüvenlerinin artmasıyla başarılı bir öğrenim süreci geçirmelerini sağlıyor.

Mahalle sakinleri, Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini paylaşırken, yetkililere teşekkür ettiler. Tuşba ilçesinde yaşayan aileler, çocuklarının eğitim aldığı okul bahçesi ve okula çıkan yolların bir bütün olarak ele alınıp çevresinin iyileştirilmesi kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirttiler. Bu tür hizmetlerin, özellikle eğitim kurumlarına yönelik yapılmasının, toplumsal gelişim açısından önemli rol oynadığını vurguladılar.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarına yönelik bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüleceğini belirterek, okulların ihtiyaçlarının tespit edilerek, imkanlar dahilinde gerekli düzenlemelerin yapılacağı ifade edildi. Bu kapsamda, diğer okullarda da benzer çalışmaların yapılması planlanıyor. Eğitim alanında yapılanlar geleceğin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir yaşam sunma hedefini destekliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi okul bahçesi ve çevre yollarında gerçekleştirdiği bakım ve onarım çalışmaları, hem eğitim kalitesini artırmakta hem de bölge halkının yaşam standartlarını yükseltmektedir. Bu tür girişimlerin, okulların eğitim alanındaki eksiklerinin giderilmesine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına atılan bu adımlar, gelecekte daha nitelikli bireylerin yetişmesine zemin hazırlamaktadır. 

Bakmadan Geçme