Vali Taşyapan’dan İlköğretim Haftası Mesajı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Taşyapan, yayınladığı mesajda, “

Eğitim, bireylerin hayat boyu sürdürdükleri tüm sosyal süreçleri kapsayan bir olgudur. Hayat boyu süren eğitimin yanında, okullarda belirli bir plan ve program dâhilinde, bireylerde istenen davranışların geliştirilmesi ise öğretim olarak adlandırılır.

Birbirinden bağımsız değerlendirilemeyecek bu iki kavram, yeni nesillerin nasıl şekilleneceği ve toplumun geleceğe nasıl taşınacağı noktasında belirleyici olmaktadır. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek üzere günden güne büyüyen eğitim camiamız; özveriyle hizmet yürüten öğretmenlerimiz, okul öncesinden başlayıp eğitim-öğretimin her alanındaki öğrencilerimiz ve değerli velilerimizle birlikte büyük bir ailedir.

 Devletimizin son yıllarda eğitim sektörüne yönelik reform ve yatırımları, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, modern ders ortamlarına kavuşturup, her türlü teknolojik imkânı kullanarak, yabancı akranlarıyla rekabet edecek seviyeye getirme çabasıyla sürdürülmektedir. Eğitim-öğretim alanındaki en büyük hedefimiz; ülkemizin en uzak köşesinde gerek ekonomik, gerek doğa koşulları, gerekse sosyo-kültürel nedenlerle örgün eğitim kapsamına alınamayan hiçbir öğrencimizin kalmamasıdır. Şüphesiz ki okuma yazma oranındaki artış ve kaliteli eğitimle, geleceği aydınlık bir toplumun da temelleri atılmış olacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle, 2015–2016 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftasını kutluyor, değerli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme