VALİ ZORLUOĞLU: VAN HİZMETLERDEN GERİ KALMIŞ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, daire başkanlarıyla bir araya gelerek, brifing aldı. Zorluoğlu, Van'ın belediyecilik anlamında çok geride kaldığını ifade ederek, '5-6 gündür Van ilinde görev yapıyorum. İlk gözlemlerim gerçekten belediyecilik bakımından oldukça geri kalmış bir il var. İnşallah vilayet ve belediyenin işbirliği içerisinde ilimizin bütün sorunlarını çözmek için heyecanlı ve hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağız' dedi.

Burhan Ergin

 

Van Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıya Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra Genel Sekreter Mustafa Yalçın,  genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı.

 

 

"HIZLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, göreve geldikleri günden bu yana hızlı bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri üst düzey ölçekli imar planları, su ve kanalizasyon, ulaşım, şehir içi trafik, itfaiye, burada alınan meclis kararına göre 20 metrenin üzerindeki yollar, 11 metrekarenin üzerindeki parklar, mezarlık hizmetleri, mezbahane gibi hizmetleri Büyükşehir Belediyesi yaptığı için daire başkanlıklarımızı ona göre dizayn ettik. Bunun dışında sosyal, kültürel, faaliyetlerimiz de var" dedi.

 

 

"FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Daha sonra söz alan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise, hizmet alanlarının çok geniş olduğunu belirterek, "Belediyemizin hali hazırda yürütmüş olduğu önemli işler var. Elbette ilimizin sorunları var. Gerek kaynak bakımından, gerek idari kapasite bakımından, gerek alandaki hizmetler bakımından sıkıntılarımız var. Ben hem il valisi olarak, hem de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildim. Geçen hafta itibariyle görevimize başladık. Şahsım hakkında hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Burası Büyükşehir, dolayısıyla sadece üç tane ilçe değil, aynı zamanda diğer taşra ilçelerimizi de kapsayan bir görev alanımız var. Dolayısıyla geniş bir alanda hizmet vereceğiz. İlk gözlemlerim gerçekten belediyecilik bakımından oldukça geri kalmış bir il var. İnşallah vilayet ve belediyenin işbirliği içerisinde hareket edebilmesine de imkan sağlayan bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde, hep birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Van şehrimize, merkez ve ilçelerine belediye hizmetleri bakımından eksik kalan yönleriyle katkı yapmak durumundayız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

"VAN'I 2019 VE 2023 HEDEFLERİNE HAZIRLAYACAĞIZ"

Van'ın sorunlarını çözmek için süratle çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Zorluoğlu, " İşler çok, zaman az, kaynaklar şüphesiz sınırlı, bütün bu durumu da göz önünde bulundurarak, süratle hareket edeceğiz. Heyecanla işimize sarılacağız. Gece gündüz demeyip alanda olmaya özel gayret göstereceğiz. Gerek il merkezimiz, gerek ilçelerimizi inşallah hak ettikleri gerçek belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız. Bu eksikleri de en kısa sürede tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarına dokunacak, hayatlarını kolaylaştıracak, projelere öncelik verilecek, sosyal içerikli projelere öncelik vereceğiz, alt yapı konusunda çok eksik var. Alt yapı hizmetlerine de öncelik vermek suretiyle inşallah ilimizi bir taraftan valilik olarak, bir taraftan belediye olarak hem 2019'a hem de 2023 hedeflerine hazırlayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah işimizi kolaylaştırsın" şeklinde konuştu.

 

 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakmadan Geçme