• Haberler
  • Güncel
  • Valilik Açıklama Yaptı, Konteyner Okul Kalmamıştır

Valilik Açıklama Yaptı, Konteyner Okul Kalmamıştır

Van Valiliği basın açıklaması yaparak bazı basın ve yayın organlarında Tuşba ilçesindeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda konteynerlerde eğitim öğretime devam edildiğine ilişkin gerçek dışı haber ve görüntüler yayımlandığını, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci sömestrinden itibaren ilimizde konteyner sınıflarda ders veren okul kalmadığını belirtti.

Vansesi Haber merkezi

Bazı basın ve yayın organlarında Tuşba ilçesindeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda konteynerlerde eğitim öğretime devam edildiğine ilişkin haber ve görüntüler üzerine açıklama yapan Van Valiliği  geçmiş görüntüler ve bilgiler üzerinden yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Van'ın 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde iki depremin yıkıcı tesirini yaşadığı, bu afette; konut, iş yerleri, kent altyapıları, eğitim kurumları, sağlık tesisleri ve diğer kamu hizmet şebekelerinin önemli ölçüde zarar gördüğü ifade edildi.  Açıklamada şöyle denildi: "Bu çerçevede 66 okulumuz '932 dersliğimiz' kullanılamaz hale gelmiştir. Deprem sonrasında 242 okul '3 bin 379 derslik' yeniden yapılarak halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Dersliklerin yapımına ülkemizin her yanından hayırseverlerin de çok ciddi katkıları alınmıştır. Gerek Van genel bütçe kaynaklarıyla destekleyen cumhuriyet hükümetimize ve gerek hayırseverlerimize içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Haberlere konu olan konteyner derslikleri ilk yarıyılın sonuna kadar kullanılmış, bilahare ortaokul öğrencileri tadilatı tamamlanan İskele Ortaokulundaki dersliklere ve ilkokul öğrencileri de bahçesinde konteyner sınıf hizmeti verilen Yavuz Selim İlkokulu'na yönlendirilmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci sömestrinden itibaren ilimizde konteyner sınıflarda ders veren okul kalmamıştır. Bu nedenle geçmiş görüntüler ve bilgiler üzerinden yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." 

Bakmadan Geçme