VALİLİK İRANLI TURİSTLERE SAHİP ÇIKTI

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İranlı turistlerin Van'a geçiş yaptıktan sonra yaşadıkları ulaşım sorununu çözeceklerini, İranlı turistlerin Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan araçlarla şehir merkezine taşıyacaklarını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Saray Kapıköy Sınır Kapısı'nda İranlı turistlerin yaşadığı ulaşım sıkıntısı çözüme kavuşuyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez İranlı turistlerin tepkisine neden olan ve birçok turistin mağdur eden ulaşım sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada Kapıköy’den turistleri alıp minibüslerle şehir merkezine bırakacaklarını belirtti.

Toplu taşıma araçlarının kurallara uyması gerektiğini, aksi takdirde gerekli işlemeleri başlatacakları uyarısında da bulunan Vali Bilmez, kenti ekonomik ayakta tutan İranlı turistler için çeşitli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bunun için Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan kent merkezine gelen turistleri minibüsçülerin vicdanına bırakmayacaklarını ifade eden Bilmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van Büyükşehir Belediyesi olarak nevruzdan önce faaliyete geçecek şekilde kiralayacağımız veyahut satın alacağımız araçlarla Kapıköy’den turistleri alıp şehir merkezine bırakacağız. Bunlar yolda durak yapamayacak ve sadece Kapıköy ile Van merkezi arasında sürekli ring yapacak araçlar olacak.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme