• Haberler
  • Yazarlar
  • Van 100. Yıl Üniversitesi 100. yıla damgasını vurması gerekir

Van 100. Yıl Üniversitesi 100. yıla damgasını vurması gerekir

Van'ın kurtuluşunun 100. yılına aylar kaldı.

Van’ın kurtuluşunun 100. yılına aylar kaldı.

 

2 Nisan 2018’den itibaren Van’ın kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri başlayacak.

 

Vanlılar heyecanlı, mutlu.

 

Hüzünde var, sevinçte. 

 

Resmi kurum kuruluş, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları tarafından 2 Nisan 2019’a kadar kentimizin hafızasına, kent kimliğine, tarihine, toplumsal bilincine katkı sağlayacak bir dizi etkinlik gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

Kentimizin tarihine, kimliğine özel bir hassasiyet gösteren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla 100. yıl hazırlıkları resmen başladı.

 

Bu kapsamda Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Van’ın kurtuluşunun 100. yılında düzenlenecek etkinlikleri görüşmek üzere önceki gün bir toplantı yapıldı.

 

Vali Yardımcısı Mehmet Parlak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İpekyolu  Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Tuşba Belediye Başkanı  Fevzi  Özgökçe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Mustafa Yalçın, DAKA Genel Sekreteri İbrahim Güray, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesini temsilen  Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu  Müdürü Prof. Dr. Faruk Aleddinoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Organize Sanayi  Bölgesi Başkanı Mehmet Aslan, Van Ticaret  Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  Enver Memduhoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odları Birliği  temsilcisi Seyfettin Gonca, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler, Van TSO’dan Ahmet Erzen, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdurrahman Şahin, Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı İkram Kali, Mavi Fularlı Kadınlar Temsilcisi Nurhan Demirhan katıldı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme