VAN 15 TEMMUZ'A ETKİNLİKLERLE HAZIR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Evren Doğruer

Van Valiliği öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Van’da 10 Temmuz Salı günü resim sergisiyle başladı. Etkinlikler 16 Temmuz Pazartesi günü Demokrasi Nöbeti, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mehter Dinletisiyle son bulacak.  

SABAHA KADAR NÖBET TUTULACAK

Van halkı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında yine meydanlara inecek ve darbe girişiminde şehit olan 249 kahramanı anacak. Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 249 şehidin rahmetle anılacağı 15 Temmuz Pazar gecesi, çeşitli programlar düzenlenip, sabaha kadar nöbet tutulacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LOJİSTİK DESTEK SAĞLAYACAK

Dev ekranların kurulacağı organizasyonda ses, ışık sahne düzeni, çadır, sandalye, namaz kılanlar için hasır ve tuvalet hizmetine kadar her şey düşünüldü. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde Van Büyükşehir Belediyesi lojistik destek sağlayacak. 

14 Temmuz Cumartesi Günü (bugün): Cumhuriyet Caddesi kent meydanı, İskele Öğretmenevi bahçesi, Van AVM ve Van TSO binasında resim sergilerinin yanı sıra saat 10:00-16:00 arasında Edremit Olimpik Binicilik Tesislerinde Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen atlı spor müsabakaları gerçekleştirilecek. Aynı gün Nur Tatar Spor Salonunda çeşitli spor etkinlikleri, Van Kalesinde gençlik demokrasiye sahip çıkıyor etkinliğinin ardından Van Kalesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bisiklet grubunun saygı turu gerçekleştirilmesiyle tamamlanacak.

15 Temmuz Pazar Günü: resim sergilerinin yanı sıra Akköprü Mezarlığı şehitlik ziyareti, tüm camilerde mevlit ve hatim programı,  Edremit Olimpik Binicilik Tesislerinde spor müsabakaları düzenlenecek. Saat 17:00-18:00 arasında Kurtuluş Pakında 600 meşaleli sporcuyla yürüyüş düzenlenecek. Kazım Karabekir Caddesi Kurtuluş Parkından Cumhuriyet Caddesi kent meydanı alanına kadar demokrasi yürüyüşü saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim ve dua okunmasıyla tamamlanacak. 

15 Temmuz Pazar Günü: Etkinlikler saat 20:45’te yeni kent meydanı alanında semazen gösterisiyle başlayacak. Mehter dinletisi, mektup ve şiirlerin okunması, ödül töreni, protokol konuşmaları, tüm camilerde sela okunması, 15 Temmuz gazilerinin konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 il ile video konferans bağlantısı sabah ezanıyla son bulacak.

16 Temmuz Pazartesi Günü: Van Valiliği bahçesi, Van AVM, Van TSO binasında ziyaretçilere açık olan resim sergilerinin yanı sıra Yeni Kent Meydanı etkinlik alanında Demokrasi Nöbeti, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mehter Dinletisiyle proğramlar tamamlanmış olacak. 

Bakmadan Geçme