Van'a milyarlık yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteğiyle Yapı Kooperatifi Başkanlığı sorumluluğunda S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 335 işyeri yaptırıyor. Yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak site ihalesi 29 Ağustos Salı günü açık ihale usulüyle yapılacak.

S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Sarıkaya, söz konusu yatırımın gerçekleştirilerek hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

BAKAN AÇIKLADI: VAN'DA 65 YAŞ VE ÜZERİNE TOPLU ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ OLACAK? İŞTE DETAYLAR... TIKLA-ÖĞREN!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Van’ın ekonomisine ve istihdamına katkı sunacak S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 335 işyeri yapımı için 29 Ağustos Salı günü saat 10:00’da ihaleye çıkıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yeni Hizmet Binasında yapılacak olan ihalenin Muhammen bedeli 998 milyon 877 bin lira, geçici teminatı 29 milyon 966 bin 310 lira olarak belirlendi.

Van'a milyarlık yatırım

“VAN EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMINA BÜYÜK KATKI SUNACAK”

Gazetemize açıklamalarda bulunan S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Sarıkaya, söz konusu yatırımın Van için önemli olduğunu belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Tuşba Küçük Sanayi Sitesi’nde 335 işyeri yapılacak. İhale 29 Ağustos tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hizmet binasında yaptırılacaktır. Van’ımızın ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunacağı şüphesiz. Bu tür yapı kooperatiflerinin hayata geçirilmesi Van için son derece önemlidir. İstihdam yaratacak olan bu ve bunun gibi yatırımlar il ekonomisine katkı sağlamanın yanında işsizliği azaltıp ara eleman yetiştirilmesine yardımcı olacaktır. Yapılacak olan sanayi sitesiyle ilimizde yeni iş sahaları hayata geçirilerek gençlere yeni iş kapısı açılacaktır. Biz yapılacak bu yatırımın takipçisi olacağız. Projemizin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Valimiz Ozan Balcı’ya, Milletvekillerimiz Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, emeği geçen herkese yönetim kurulu üyelerimiz ve esnafım adına çok teşekkür ederiz” dedi.  HABER: BURHAN ERGİN

Yorumlar 1
Vanlı 23 Ağustos 2023 00:45

Vana ne kadar büyük yatırım. Koskoca çevre yolu yerinde dursun. Van ı dükkan çöplüğüne çevirin. Birilerini zengin edin

Bakmadan Geçme