VAN'A MODERN DiNLENME PARKI YAPILACAK

Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı namı diğer Demir Leydi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır'ın girişimleri sonuç verdi. 2011 yılında yaşanan Van depremlerinde ağır hasar görerek, yıktırılan Subay Ordu Evi'nin yerine modern dinlenme parkı yapılacak.

Burhan Ergin

Van'ın merkez ilçelerinden İpekyolu Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, başlattığı çalışmalar sonucu eski Van Subay Ordu Evi'nin yerine modern yeşil alan park yapılacağını belirterek, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Daha önce depremde hasar görmesi nedeniyle yıktırılan Van Subay Ordu Evi'nin yerine ücretsiz otopark yapılması yönünde çalışmaların olduğunu anlatan Tanrıtanır, söz konusu yerin park yapılması için büyük çaba gösterdiğini ve konuyu Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'a aktardığını, park yapımı için söz aldıklarını ve çalışmaların yakın zamanda başlayacağını ifade etti.

Yaklaşık 7 bin 250 metrekare alan üzerinde park yapılacağını kaydeden Tanrıtanır, daha yaşanılır bir kent için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini vurguladı. Tanrıtanır, "Bu parkın içinde ayrıca Cumhuriyet Mahallemizin hafızasını oluşturan bir köşe olacak. Bu köşede mahallemizin tarihçesi, depremde hayatını kaybeden mahallelilerimizin isimleri, mahallemizden çıkan ünlü Vanlıların isimleri, mahallemizin unutulmayan renkli simalarının isimleri bir arada olacak. Bu park dinlenmenin yanında kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezide olacak. Park içerisinde zaman zaman şiir ve müzik dinletileri olacak. Bu parkı yaşayan park olarak hayata geçireceğiz. Parkımızın isminin Cumhuriyet Ordu Parkı veya Cumhuriyet Mehmetçik Parkı olarak önereceğiz. Takdir yetkililerindir" dedi.

 "VAN'IN EN ESKİ MAHALLESİYİZ AMA BİR PARKIMIZ BİLE YOK"

Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, Cumhuriyet Mahallesi'nin Van'ın en eski mahallesi olduğunu belirterek, "Konumu itibariyle hazine yerimiz yok, genelde şahıslarındır. Böyle olduğu içinde mahallemizde ne bir yeşil alan, ne de bir park yoktur. Mahallemizde bulunan Van Ordu Evi depremden sonra ağır hasar raporu alarak yıktırılmıştı, aradan 6 yıl geçmesine rağmen orası atıl durumda kaldı ve herhangi bir çalışma yapılmadı. Van Büyükşehir Belediyesi orayı araç parkı yapmayı düşünüyordu ama biz buna mahalle sakinlerimizle birlikte itiraz ettik. Mevcut yerin park yapılması gerektiğini söyledik. Çünkü mahallemizde yeşil alan ve park yoktu. Bu bizim için çok büyük eksikliktir. Gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra mahallemize modern bir park kazandırdık. Sağolsun Vali Bey bunun sözünü verdi" şeklinde konuştu.

VAN'IN EN MODERN PARKI OLACAK

Yeni yapılacak parkın çalışmalarına yakın zamanda başlanacağının müjdesini veren Tanrıtanır, "7 bin 272,41 metrekarelik alana yapılacak parkımızda oyun grupları, bisiklet yolu, fitnes aletleri, modern oturma grupları, yürüyüş yolları, sağlıklı yaşam için spor aletleri yer alacak. Sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde modern bir sosyal yaşam alanı olarak projelendirilecek parkımızın mahallemiz için çok güzel olacağını düşünüyorum. Zemin çalışmalarına yakın zamanda başlanacak ve parkın üst çalışması da bittikten sonra halkın hizmetine sunulacaktır. Mahallemizde bu zamana kadar insanlarımızın rahat vakit geçirebileceği hiçbir alan yok ama inşallah bu park yapıldıktan sonra halkımıza kazandırılacak olmanın haklı gururunu yaşayacağız. Parkımız başta mahallemiz olmak üzere şimdiden Van'ımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, Van Subay Ordu Evi'nin yerinin modern parka dönüştürülmesi için önerilerine destek veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan,  Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar'a teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme