VAN'A STADYUM YAPILMASI GEREKİR

Eski Milletvekili, ekonomist Prof. Dr. Mithat Melen Kadirşinas Vanlılar Derneği yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Stadyumun mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Melen, Van'ın gelişmesi, kalkınması ve sorunlarıyla ilgili yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Buluşmaya çok sayıda Vanlı katıldı.

Burhan Ergin

Eski Milletvekili ekonomist Prof. Dr. Mithat Melen Kadirşinas Vanlılar Derneğini ziyaret ederek, Van'ın üzerine bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Kadirşinas Vanlılar Derneği Başkanı Vedat Özgür, "Derneğimiz üyeleri ve misafir olarak katılan hemşehrilerimizle birlikte Van gündemini konuşmak üzere toplandık. Toplantımıza değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Sayın Mithat Melen katılarak görüş ve düşüncelerini, Van ile ilgili tespitlerini bizlerle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

"Milli hayvancılık ve tarıma ağırlık verilmeli"

Ülke ekonomisi ve Van ekonomisini değerlendiren Prof. Dr. Melen, 2030 yılında Dünya'da açlık tehlikesinin olabileceğini, bu nedenle vakit kaybedilmeden Tarım ve Hayvancılığa yönelmek gerektiğini belirterek, milli hayvancılık ve milli tarıma ağırlık verilmesini söyledi.

"Van'a olan ilgi ve dikkat arttırılabilir"

2020 yılının Urartu yılı ilan edilmesini, bunun iç turizmi canlandıracağını söyleyen Melen, "Van'a olan ilgi ve dikkatin artırılabileceğini, kahvaltı festivali ve Van Balığının göç döneminde Festival düzenlenebileceğini belirterek, Van otlu peynirinin üretim ve sunum aşamalarında yapılacak çalışmalarla bir ekonomik değer haline getirilebilir. Van Gölü kirlenmesi ile ilgili olarak da yapılmakta olan arıtma tesisi tek başına yeterli olmaz. Tatvan İlçesi'ne de aynı tesisin yapılması şarttır" dedi.

"Stadyumun mutlaka yapılması gerekir"

30 bin kapasiteli stadyumun mutlaka Van'a yapılması gerektiğini belirten Melen, "Van Ferit Melen Havalimanın kapasitesi artırılarak iç hat sefer sayısının artırılması, dış hatlarda İran, Irak ve Azerbaycan 'a düzenli seferler yapılmalıdır. Havalimanı uluslararası bir hüviyete kavuşturulabilir. Erzurum'da bulunan İran Konsolosluğu Van'a getirilmelidir. Van bölgemizin en önemli illerinden biridir. 30 bin seyirci kapasitesine sahip, cadde kısmında işyeri ve kafeteryalar bulunan bir şehir stadyumunun mutlaka yapılması gerekir. Ayrıca vatandaşlarımız stadyumdan 24 saat faydalanmalıdır. Şehirle iç içe bir yaşam alanı gibi planlanması gerekir. İlimizin Güneş Enerjisi kapasite ve potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi lazım. Van'ın Marka Kentler arasında yer alması için önümüzdeki dönemde her türlü çalışma ve işbirliğinin yapılacağı, bunun için proje çalışmaları ve uygulama noktasındaki kararlılığımızı her platformda dile getiriyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme