VAN BELEDİYESİ ÖZÜR BEKLİYOR

Van Belediye Başkanlığı, 14 Ekim Pazar günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılımıyla yapılan 3. Turizm Fuarı’nın açılış töreninde Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit’e protokolde yer verilmemesi ve konuşmasının iptal edilmesinin belediyeye saygısızlık olduğunu belirterek özür beklediklerini söyledi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, gerek 3. Turizm Fuarı gerekse daha öncesinde açılan tüm fuarlara Van Belediyesi olarak tüm desteğin sunulduğu belirtildi. Tüm fuarlara belediye başkanı düzeyinde katılım gösterildiği, daha önceki yıllarda yapılan tüm fuarlara Van Belediye Başkan Bekir Kaya’nın bizzat katılarak tüm katkıları sunma konusunda telkinlerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı’na da bizzat Van Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Sabri Abi katılmıştır. Turizm Fuarı’na Ankara’da bulanan Belediye Başkan Vekilimiz Sabri Abi, Van Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit’in katılmasını istemiştir. Fuar organizasyonuna da Bozyiğit’in katılacağına yönelik bilgilendirme yapılmıştır. Fuar organizasyonu tarafından tarafımıza gönderilen davetiye ve programda da konuşmacı listesinde her zamanki gibi Van Belediyesi yer almıştır. Ancak fuarın yapıldığı gün belediyemiz adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit’in şahsına ve kurumumuza yönelik saygı sınırlarını aşan bir tutum geliştirilmiştir. Ala’da bulanan başkan yardımcımıza protokolde yer verilmemiş, listede bulanmasına rağmen Belediye Başkan Yardımcımız Selim Bozyiğit’in konuşması iptal edilmiştir. Bu bilgi belediye yetkililerimize konuşmaların yapıldığı an itibarı ile bildirilmiştir. Yapılan bildirimde Van Valisi Münir Karaloğlu’nun emri ile Bozyiğit’in konuşma listesinden çıkarıldığı belirtilmiştir. Konuşma öncesi yaşanan protokol saygısızlığı ve sonrasında konuşma listesinden isminin çıkarıldığını öğrenen Belediye Başkan Yardımcımız Selim Bozyiğit, Bakanın konuşması sırasında tepki göstererek fuar alanını terk etmiştir. Yine belediyemizin her yıl kurduğu stant ise belediye yetkililerimiz tarafından tepki amaçlı kaldırılmış ve fuar alanı terk edilmiştir. Olay sonrası Van Valisi ve Bakanın gazetelere yansıyan demeçleri ise tam bir skandal niteliğindedir. Van Valisi, kendisinin de memur olduğunu unutarak, 'O bir memurdur. Burada konuşamaz' demiştir. Yine yaşanan skandalın bizzat içerisinde yer alan Bakan Günay sanki hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi, 'Ben konuşmasını isterdim' diyerek skandalı örtmeye çalışmıştır. Bakanın daha sonra, 'Ben belediyeden bir yetkilinin de burada olmasını isterdim' demesi ise skandalı daha da derinleştirmiştir” ifadelerini kullandı.
Yasal ve hukuken, belediye başkanı olmadığı durumlarda görevlendirdiği başkan yardımcısının protokoldeki tüm ayrıcalıklarına sahip olduğunu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"ORGANİZASYONLARA DESTEK VERMEME VE KATILIM GÖSTERMEME DURUMUNU TARTIŞACAK"
“Fuarda belediyemize karşı geliştirilen bu yaklaşıma karşı tepki göstermeyen fuar organizasyonunda bulanan bazı kurumlar da en az valilik makamı kadar bu saygısızlığın içerisinde yer almışlardır. Bu kentin belediye başkanına karşı yapılan bu nezaketsizliğe sesini çıkarmayan ve hiçbir şey olmamış gibi davranan bu kentin kurumlarından bazıları da elbette ki bu suça ortaktır. Organizasyonun bizzat yürütücü olan kurumlar, bırakın valinin protokol ve konuşma sırasına müdahalesini, bu kentin belediye başkanının saygısızca adeta dışarıya atılmasına bile ses çıkarmayacak kadar, ‘emir’ altında olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Ayrıca Bakanın gözü önünde yaşanan bu olaylar sırasında ‘Haberim yoktu, keşke konuşsaydı’ demesine ise hiçbir anlam veremiyoruz. Yine Belediye Başkanımız Bekir Kaya’nın tutuklanmasından bile haberi olmayan bir bakanın, ‘Belediye Başkanı beni neden karşılamadı?’ sorusu ise tam bir skandaldır. Van Belediyesi, dün olduğu gibi bundan sonra da kentimizde yapılacak bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edecektir ancak belediyemize yapılan bu saygısızlık ve itibarsızlaştırma girişimleri için başta Van Valisi olmak üzere organizasyonda bulanan ve bu durama ses çıkarmayan o kurumlardan özür bekliyoruz. Aksi takdirde Van Belediyesi, böylesi organizasyonlara destek vermeme ve katılım göstermeme durumunu tartışacaktır. Son olarak yapılan bu saygısızlığı Van Belediyesi olarak kınıyor, kamuoyunu bu tutuma sessiz kalmamaya davet ediyoruz.”

vanhaber, van, haber, van haber

belediye, fuar, özür, kurum, protokol

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme