Van BŞ.Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı başladı

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı meclis toplantısı başladı. Bütçe görüşmelerinin yapılacağı meclis görüşmelerinde Van Büyükşehir Belediyesi dâhil 13 ilçe belediyesinin bütçeleri görüşülecek.

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı meclis toplantısı başladı. Van Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşmeleri ile devam ediyor. Kasım ayında Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinin bütçelerinin görüşüleceği meclis toplantısı en uzun meclis toplantısı olma özelliği taşıyor. 20 gün sürecek olan meclis toplantısında üyeler hafta sonu da mesai yapacak.

Van Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay başkanlığında VAN-TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye eş başkanları, DBP’li ve AKP’li meclis üyeleri hazır bulundu. Açılış ve yoklama sonrası gündem maddeleri görüşülürken, Van Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, 9 Kasım Van Depremi’nin yıl dönümüne ilişkin meclis adına bir konuşma yaptı. Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım’da meydana gelen depremde yaşamını yitirenleri andıklarını ifade eden Bozbay,”Kentimizi yıkan bu deprem sonrası çok canlarımız enkaz altında kalarak can verdi. Burada depremde yaşamını yitirenleri bir kez daha anıyoruz. Bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını umut ediyoruz” dedi.

 

Karataş’a yönelik saldırı kınandı

 

Ankara’da HDP Genel Merkezi’nde PM üyesi Ahmet Karataş’a yönelik gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya da tepki gösteren Bozbay, Karataş’a yönelik saldırının planlı ve kasıtlı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Bu saldırılar ile HDP’nin hedefe haline getirildiğini dile getiren Bozbay,”Kürt halkına bu yönlü saldırılar hep oldu. Burada bir mesaj verilmek istenildi bu mesaj önceki zamanlarda da çokça verildi. Ancak bilinmeli ki, Kürt halkı yıllar boyu saldırılara maruz kalmış ama bugüne kadar boyun eğmemiş, eğmeyecektir de. Bu saldırılar ile Kürt halkına ve HDP’yi geri adım attırmak isteyenler bunu bilmelidir ki; Kürt halkı ve HDP geri adım atmayacaktır” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Diğer gündem maddelerinin görüşüleceği toplantı bir sonraki günde toplanmak üzere meclise ara verildi.

 

 

Bakmadan Geçme