• Haberler
  • Van Büyükşehir Belediyespor'da Feyyaz Uçar Dönemi Başladı

Van Büyükşehir Belediyespor'da Feyyaz Uçar Dönemi Başladı

Lige şampiyonluk iddiasıyla başlayan ancak ilk yarıda başarılı grafik çizemeyen Van Büyükşehir Belediyespor ses getirecek, taraftarlarını sokaklara dökecek transferler gerçekleştiriyor.

Van Büyükşehir Belediyespor yeni yönetim kurulu  ligin ikinci yarısına   Antalya'da hazırlanan  takımı ziyaretinin ardından  transfer çalışmaların  falaş ismlerle başladı.  Başkan Yenitürk, Feyyaz Uçar ve gol kralı Gökhan Ünal ile  analaşma imzalayarak iki isimi siyah kırmızı renklere bağladı. 

Ankara Vanlılar Vakfı Başkanı iş adamı Servet Yenitürk  başkanlığında göreve seçilen Vanlı iş adamlarından oluşan yeni yönetim kurulu  3. Lig'de mücadele eden  Van Büyüşehir Belediyesporu 2. Lige taşıma  hedefi doğrultusunuda  Türkiye futbolunda isim yapmış isimlerle yaptığı görüşmeleri sonuçlandırdı. Başkan Yenitürk ve yönetim kurulu farklı ismlerle görüşmeler devam ediyor. 

 İstanbul'da Beşiktaş'ın efsane futbolcularından teknik direktör Feyyaz Uçar ile nbir araya gelen Başkan Servet Yentürk ve yönetim kurulu  Uçar'la anlaşma imzaladı.  Feyyaz Uçar  yarın Antalya'daki kampa katılacak.
 
Geçen hafta  Van Büyükşehir Belediyespor olağanusütü genel kurulunda Yönetim Kurulu,  Servet Yenitürk, Aslan Bayram, Bedrettin Gökçenay, Necmettin Çok, Abdulkahar Eraslan, Bilal Emre Yörük, Mehmet Biçer, Senar Kaplan, Murat Beyaz, Osman Sevinç ve Nizamettin Ağar’dan oluşurken, Denetim Kurulu İsmail Say, Sıddık Kırmızıkaya ve Ferhat Atacan’dan oluşmuştu.Başkanlık görevine  Servet Yenitrük seçilmişti. Disiplin Kurulu  üyelikleri Ekrem Yalçın, Ahmet Bilici ve  Soner Haşimoğlu’dan oluşmuştu. 
 
 FEYYAZ UÇAR KİMDİR? 
Feyyaz Uçar (d. 27 Ekim 1963; Avcılar), forvet mevkiinde görev almış Kibar Feyzo lakaplı Türk eski futbolcu ve günümüz teknik direktörü. 

Babası Bekir, annesi Nadide Hanım'ın ilk çocuğudur. 2. çocukları ise kızkardeşi Feyzan'dır. Futbola Avcılar Kulübü'nde başladıktan kısa süre sonra Beşiktaş Genç Takımına geçti. Serpil Hamdi Tüzün yönetimindeki genç takımın en iyilerinden biri olarak sivrilerek 1982-83 sezonunda A Takıma yükseldi. 

Beşiktaş 
Metin-Ali- Feyyaz üçlüsünün en skorer ismiydi. 16 sezonda 320 lig maçında 170 golle, Beşiktaş'ın Türkiye Ligi'ndeki en büyük golcüsü oldu. İstanbul Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümü futbol ihtisas mezunu olan Feyyaz Uçar 1987-1993 yılları arasında okul arkadaşı ve özel kondüsyoneri Murat Arslan tarafından özel çalıştırıldı. Aynı zamanda Heybeliada Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan ikili gece gündüz demeden antrenman yaptılar. Üst üste şampiyonluklar ve gol krallığı yaşayan Feyyaz ayrıca çok iyi İngilizce konuşan ve az oranda Fransızca bilen kültürlü az konuşan çok düşünen futbolu aklıyla oynayan bir eğitimci akademisyen antrenör ve futbolcuydu. 

Derbilere damgasını vuran ünlü forvet Galatasaray'a 18, Fenerbahçe'ye 16 gol atarak Hakkı Yeten ve Şeref Görkey'in ardından Beşiktaş'ta yetişen en büyük golcü olduğunu kanıtladı. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da 17 golle tüm zamanlarda bu kupada Bobo'dan sonra en çok gol atan ikinci Beşiktaşlı unvanını elinde tutmaktadır. 

4 Lig, 3 Kupa, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık, 6 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşayan Feyyaz 25 kez A, 3 kez Ümit ve 2 kez Genç Millî Takım formasını giydi. 

Fenerbahçe 
1994-1995 sezonunun başında kulübü ve başkan Süleyman Seba ile bir tartışma yaşayan Feyyaz'ın Beşiktaş'la ilişiği kesildi. Feyyaz bu olaydan sonra ezeli rakip Fenerbahçe'ye transfer oldu. 

1995-96 sezona da Fenerbahçe ile başlayan Feyyaz, sezon öncesi düzenlenen TSYD Kupası'nda iki maçta da forma giydi. Fenerbahçe, sezona bu kupayla başladı. Ancak, sezon içinde sadece 5 maçta forma giyebildi. Gol atamayan Feyyaz, Elvir Bolic, Dalian Atkinson, Aykut Kocaman ve Bülent Uygun gibi forvetler arasında teknik direktör Carlos Alberto Parreira tarafından tercih edilmedi. 

Antalyaspor 
1995-96 sezonunun kasım ayında Antalyaspor'a transfer oldu. Antalyaspor'daki üçüncü resmi maçı olan, eski takımı Fenerbahçe karşısında oynadığı maçta penaltıdan gol atarak, bu takımdaki ilk golünü attı. Ligi 7. olarak bitirdiler ve Intertoto Kupası'na katılma hakkını kazanan Antalyaspor, ilk kez Avrupa sahnesine çıkma şansını yakaladı. Feyyaz ise 2'si penaltıdan olmak üzere 8 gol kaydetti. Ligde eski takımı Beşiktaş'a karşı sakatlığı nedeniyle forma giyemese de kupa maçında eski takımına karşı oynadı ancak 2-0 yenilerek kupadan elendiler. Sezon sonunda Antalyaspor ile sözleşme konusunda anlaşamayan Feyyaz, takımdan ayrıldı. 

Kuşadasıspor 
1996-97 sezonunda Türkiye 2. Lig'e yeni yükselen Kuşadasıspor, Feyyaz Uçar'ı kadrosuna kattı. Böylece Feyyaz ilk kez bu ligde forma giymiş oldu. İkinci maçında Bucaspor ile 2-2 beraber kalan Kuşadasıspor'da 2 golü de kaydetti. 14 maçta 5 gol kaydeden Feyyaz, takımının grup ikincisi olup 1. lige yükselme grubuna çıkmasına yardım etti. Yükselme grubunda ise başarı gösteremeyen takım, play-off grubu sonuncu olarak 2. Lig'de kaldı. 18 maçın sadece yarısında oynayan Feyyaz, bir gol kaydetti. Sezon sonunda ise futbolu bıraktı. 

Teknik Direktörlük Kariyeri 
Futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlık yolunu seçen Feyyaz, Rıza Çalımbay’la birlikte önce Göztepe SK, ardından Denizlispor’da Çalımbay'ın yarımcısı olarak görev yaptı. Feyyaz Uçar, 2002-03 sezonu başında Beşiktaş'ta Lucescu'nun yardımcılığını üstlendi ve Beşiktaş'ın 100. yılındaki şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. 

2005-06 sezonunun ikinci yarısından, 2006-07 sezonunun son haftasına kadar Lig A takımı Karşıyaka SK'yı, Mardinspor'u ve Malatyaspor'u çalıştıran Feyyaz Uçar, 2009 yılının Ocak ayında art arda yaşanan puan kayıplarından sonra TFF 1. Lig takımı olan Altay'daki görevinden alındı. 

27 Aralık 2014 tarihinde, 2014-2015 sezonunun 19. haftasında Mustafa Uğur'dan boşalan Yeni Malatyaspor teknik direktörlüğü görevine getirildi. Takımı sezon sonunda 1. Lig'e çıkaran Uçar, 2015-2016 sezonu öncesinde teknik direktörlük görevinden ayrıldı. 
2016-2017 sezonunda, İsmail Ertekin'in istifasından sonra Bandırmaspor ile sözleşme imzaladı. 

Profesyonel kariyeri* 
Yıllar Takım Maç (Gol) 
1982-1994 Beşiktaş 320 (170) 
1994-1995 Fenerbahçe 35 (14) 
1995-1996 Antalyaspor 30 (8) 
1996-1997 Kuşadasıspor 24 (6) 

Teknik Direktörlük Kariyeri 
2000-2001 Dardanelspor (Yrd. Antrenör) 
2001-2002 Göztepe (Yrd. Antrenör) 
2002 Denizlispor (Yrd. Antrenör) 
2002-2004 Beşiktaş (Yrd. Antrenör) 
2005 Karşıyaka 
2006 Malatyaspor 
2006-2007 Karşıyaka 
2007 Mardinspor 
2007-2009 Altay 
2011-Türkiye U-20 
2013-2014 Altay 
2014-2015 Yeni Malatyaspor 
2016- Bandırmaspor

 
 GOL KRALI GÖKHAN ÜNAL DOĞUNUN YILDIZI VAN'DA
 
 Gol kısırlığı nedeniyle evinde  ve deplasmada oynadığı maçlarda sürekli puan kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor  özllikle gol yollarında kadrosunun  güçlendirmek üzere  görüşme yaptığı isimlerden  sonuç aldı.  Başkan Servet Yenitürk, Fenerbahçe’de forma giyen  bir dönem Kayserispor’da  attığı gollerle  gol kralı seçilen  Gökhan Ünal'ı kırmızı siyah renklere bağladı.  Transferi  Van'da heyecan yaratan  Ünal,   Feyyaz Uçar ile birlikte  Antalya’da kampa katılacak. 
 NEVZAT ŞİPAL
Teknik Dirktör Feyyaz Uçar ile anlaşan Büyükşehir Beledyespor'da alt yapı hocalığı görevinin yanı sıra   geçci olarak teknik direktörlüğü yürüten Nevzat Şipal  görevi yarın Uçar'a devrederek ali görevini yütrütmeye devam edecek. 
 

Bakmadan Geçme