• Haberler
  • Spor
  • VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DAN ALT YAPI ATAĞI

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DAN ALT YAPI ATAĞI

TFF 3. Ligde mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, gelecek sezondan itibaren transfer bütçesini azaltarak altyapıya ağırlık vereceğini duyurdu. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, 'Van'da yeni bir dönem başlıyor. Artık transferler azalacak, genç oyuncularımıza yönelerek, alt yapıya önem vereceğiz' dedi.

Rıdvan Can

2011 yılında 2. ligden 3. lige küme düştükten sonra istenilen başarıyı elde edemeyen Van Büyükşehir Belediyespor, radikal bir karar aldı. Kırmızı-Siyahlı ekip, gelecek sezondan itibaren altyapıya daha fazla bütçe ayıracak.

Devre arasında yapılan genel kurulda Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevini seçilen Servet Yenitürk, gelecek sezon projelerinden birinin alt yapı olduğunu vurgulayarak, ““Önümüzdeki sezondan itibaren altyapı çalışmalarına ağırlık vererek sporcularımızı kendimiz yetiştireceğiz. Buradaki amacımız, yetenekli çocuklarımızı kulüp altyapısına katarak, hem takımımıza hem de Türk futboluna yeni sporcular yetiştirmektir. Şuana kadar altyapıdan İsmail Güner ve Şiyar Sayyiğit gibi genç oyuncuları A takıma kazandırdık. İnşallah devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Yenitürk, altyapıdan yetişen genç oyuncuların kulübün geleceği için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Altyapıdan gelen oyunculara gözümüz gibi bakmamız lazım. Van Büyükşehir Belediyespor, her zaman zirvede oynayabilecek bir kulüptür. O yüzden gençlerin geleceği daha parlak olacak. Büyükşehir Belediyespor'un transfere ihtiyacı azalacak. Alt sıralara hiç kimsenin tahammülü yok. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kulübümüze yetenekli sporcular kazandırmak istiyoruz. Çünkü Van Büyükşehir Belediyespor'un geleceğini onlara emanet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme