• Haberler
  • Güncel
  • Van Büyükşehir İtfaiyesi İstanbul boğazının serin sularına daldı

Van Büyükşehir İtfaiyesi İstanbul boğazının serin sularına daldı

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri, eğitim ve tatbikat dalışları yapmak üzere bulunduğu İstanbul'da boğazın serin sularına dalış gerçekleştirdi. Ekipler, düzenlenen tatbikatta senaryo gereği kaybolan birini akıntılı suda arayarak dipten çıkardı.

Yürüttüğü projeler ve yer aldığı arama ve kurtarma çalışmalarındaki başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Van büyükşehir Belediyesi su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri, bilgi ve deneyimlerini arttırma ve daima hazırda en iyi müdahalede bulunmak üzere tatbikatlarını sürdürüyor. Bu bağlamda İstanbul’a giden Van dalgıç ekibi, İstanbul Belediyesi İtfaiye su altı arama ve kurtarma ekipleri ile ortak tatbikat düzenledi. Yenikapı Meydanında bulunan Şehit Taner Çebi Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma biriminde kısa bir boğaz akıntısı eğitimi alan ekipler, daha sonra ortak tatbikatta yer aldı. 

Tatbikat gereği boğazda kaybolan bir vatandaş ihbarına hareket eden ekipler, yaklaşık yarım saatlik su altı aramasının ardından dibe çökmüş cansız bedene ulaştı. Koordineli yürütülen çalışmada cansız beden su yüzeyine çıkartılıp sağlık ekiplerine teslim edildi. 

Olası olaylara karşı daima hazır bir şekilde beklediklerini ve sık düzenlenen tatbikatlarla bilgi ve tecrübelerini pekiştirdiklerini ifade eden Van Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekip amiri Ferhat Kıpçak, verimli bir eğitim ile tatbikat geçirdiklerini ifade etti. 

Kıpçak, ilgi ve alakalarından ötürü İstanbul Büyükşehir Belediyesi su altı ve su üstü arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.  
 

Bakmadan Geçme