Van'da 15 Temmuz coşkusu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vansesi Haber Merkezi

Vali Ozan Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler, Akköprü mezarlığında şehitlere Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dua edilmesinin ardından Vali Ozan Balcı, beraberindeki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Canpolat, Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve şehit yakınlarıyla birlikte şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Vali Ozan Balcı, daha sonra 15 Temmuz 2020’de görev dönüşü Gevaş İlçesi’nde Artos Dağı’na çarparak düşen uçakta şehit olan 7 emniyet görevlisinin Gevaş İlçesindeki şehitlik anıtını ziyaret etti.

Burada şehitliğe karanfil bırakan Vali Ozan Balcı, dua okuyarak ziyaretini tamamladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde yürüyüş düzenlendi.

Vali Ozan Balcı, protokol üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş ellerinde meşale ve Türk Bayraklarıyla, İskele caddesinden etkinliklerin yapılacağı Beşyol meydanına kadar yürüdü.

Beşyol Meydanındaki etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

Sinevizyondan  15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve sonrasında, 15 Temmuz videosunun gösterimi yapıldı.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DARBE GİRİŞİMİNE GEÇİT VERMEDİ

Vali Ozan Balcı, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

Vali Ozan Balcı, şunları söyledi: “6 yıl önce Fetö darbesi oldu. Bu darbe girişiminde bulunaları nefretle kınıyorum. Vatan, millet için canını veren şehitlerimize rahmet diliyorum. Darbe girişimi olduğu gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk millete bir destan yazdı. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, kadını, erkeği genci yaşlısı azim ve karalılıkla Fetö darbesini akamete uğratılmasında rol oynadı. Ayrıca TBMM’nin şanlı direnişini unutmayacağız. Türk milleti bir ve beraber olduğu zaman, üstesinden gelemeyeceği bir sorun yoktur.15 Temmuzda milletimiz devletine, kast edenlere geçit vermeyeceğini, kendi seçtiği yöneticilere, meclisine kast etmeye çalışanlara geçit vermedi. Hakkına hukukuna, menfaatine kast edenlere fırsat vermedi. Geleceğine sahip çıktı. İstiklal ve istikbaline sahip çıktı. Ne kadar büyük bir millet olduğunuzu gösterdi. Türkiye kendi coğrafyasında en güçlü devlettir. Ülkemizin gelişmesine hep beraber omuz vereceğiz, katkı sağlayacağız. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, birbirimizi sevdiğimiz sürece gerçekten sarıp sarmaladığımız sürece birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ülkemizin geleceğine sahip çıktığımız sürece Allah'ın izniyle huzur, rahat içerisinde hür ve özgür bir şekilde yaşayacağız. Allah'a şükür şu bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde, hür ve özgür şekilde yaşıyoruz. Hür ve özgür şekilde yaşarken bunu da başta şehitlerimize borçluyuz. Onlara bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize borç. Onlara şükranlarımızı ifade ediyorum. Bir kez daha hain Fetö darbesini kınıyor, lanetliyorum. Allah devletimize ve milletimize bu ve buna benzer günler yaşatmasın. Tüm halkımızın Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyorum. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla hürmetle eğiliyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Yine 15 Temmuz gazilerimiz başta olmak üzere bütün gazilerimize sağlık, afiyet diliyorum.”

Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın da konuşma yaptığı programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması alanda toplananlara dinlettirildi.

Müzik ve şiir dinletisiyle devam eden programda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenen atletizm, masa tenisi ve tenis müsabakalarında dereceye giren sporculara Vali Ozan Balcı tarafından ödül ve hediyeleri verildi.

Program tiyatro gösterisi, ilahi dinletisi ve camilerden sela okunmasıyla son buldu.

 

Bakmadan Geçme